Снимка Булфото, архивЗаповедта е факт. Министърът на здравеопазването нареди от

...
Снимка Булфото, архивЗаповедта е факт. Министърът на здравеопазването нареди от
Коментари Харесай

Министър Костадин Ангелов издаде заповед за мерките, които ще бъдат разхлабени от 1 април

Снимка Булфото, списък

Заповедта е реалност. Министърът на опазването на здравето подреди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната почивка на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото образование на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в границите на идната седмица, предава  

Също от 12 април се позволяват груповите действия и занимания в центровете за поддръжка за личностно развиване и центровете за специфична просветителна поддръжка.

От четвъртък, 1 април, се позволяват визитите в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при претовареност на не повече от 30% от потенциала на пространствата. Същото изискване важи и за занятията от танцовото, креативното и музикалното изкуство.

От 1 април се позволяват и визитите на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м.

От 1 април до 12 април на магазините с чиста комерсиална повърхност над 300 кв. м., предлагащи нехранителни артикули, се позволява работа с клиенти единствено на откритите площи, прилежащи към комерсиалния обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се позволяват единствено в откритите им площи (тераси, градини и др.), при лимитирано работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са нощните заведения, бар-клубовете, пиано питейните заведения, бар-вариете и нощните питейни заведения, които остават затворени до края на месец април.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР