Снимка Булфото, архивВчера слушах мъдрото слово на първия ни държавен

...
Снимка Булфото, архивВчера слушах мъдрото слово на първия ни държавен
Коментари Харесай

Методи Андреев: Наглостта на другаря Бойко Борисов достигна нови висоти

Снимка Булфото, списък

Вчера слушах мъдрото слово на първия ни държавен и партиен началник Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ.

Заради наглостта си, по едно време си мислех, дали не виждам и чувам другаря Тодор Живков. И по тази причина не мога да употребявам господин Борисов. Ще употребявам другаря Бойко Борисов, написа dunavmost.com.

Това сподели засегнат пред Фрог нюз някогашният народен представител от ГЕРБ и началник на Комисията само че досиетата Методи Андреев.

 
Ето какво добави той по отношение на словото на премиера след среща с определените кметове:

Наглостта му по отношение на хората, които не желаеха да гласоподават за ГЕРБ, доближи нови висоти. Той упрекна тези хора, че те са деца на някогашна комунистическа номенклатура. Това е извънредно безочливо изказване, което изрича един някогашен член на Българска комунистическа партия. Нещо повече - той беше защита на Тодор Живков. Самият той се е хвалел, че се е учил от Тодор Живков. Той присъстваше на откриването на паметника му. Сниман е с видни персони от подземния свят, близки до групировката СИК.

Този човек има наглостта да ме упрекна мен, че надали не съм бил наследник на комунистическа номенклатура. За разлика от неговото семейство, в моето няма нито един член на комунистическата партия. Ами господин Борисов като приказва толкоз разпалено то тази тематика, желая да попитам дали госпожа Йорданка Фандъкова е била член на Българска комунистическа партия? Г-н Красимир Велчев-приятен, добър човек, бил ли е член на Българска комунистическа партия? Г-жа Менда Стоянова, която се чуди за какво хората ненавиждат ГЕРБ, била ли е член на Българска комунистическа партия. Сигурно по тази причина я ненавиждат. Е господин Пламен Нунев бил ли е член на Българска комунистическа партия? Колко кметове на ГЕРБ и депутати са били членове на Българска комунистическа партия?

Тази безочливост не може да остане без реакция. Да обвиняваш, че едни хора са дали своят вот срещу предстоящият на ГЕРБ, в нещо погрешно, е доста безочливо държание. За това за мен това не е министър председател, а другаря Бойко Борисов. Това е достойният възпитаник на Тодор Живков. Той беше безочлив и безпардонен. Сигурно в Демократична България има хора, чиито близки са били членове на Българска комунистическа партия.

ГЕРБ доста се хвали с това, че е траяла политиката за отваряне на досиетата. И какво от това, когато тази партия прави едно, а в действителност излиза напълно друго. Тя беше от партиите като Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, която макар, че в нейните редици има хора, свързани с Държавна сигурност, не се отхвърля от тях, а ги остави в изборните листи. Има ги в общинските препоръки, има ги и в тяхната парламентарна група.

Борисов приказва за ценностна система. Каква може да е ценностната система на човек, който е бил член на Българска комунистическа партия, не е желал да се раздели със своето участие. А когато хората са се вдигнали против комунистическия режим, той е бил член на Българска комунистическа партия. Той на-вероятно се е трансформирал. Но тази смяна е илюзорна.

Борисов се хвали с Ф-16 и изгонването на съветските шпиони. Да, това е огромна стъпка за България, само че те не трансформират енергийните зависимости на България. Тук Борисов няма с какво да се похвали. Защо, господин Борисов, не закараш Херо Мустафа на така наречен „ Турски “ ли, „ Балкански “ ли, или не знам какъв поток?! Кажи на хората какъв брой време строиш интерконектора с Гърция и за какъв брой време си построил от руско-турската тръба през България.

Борисов споделя, че ние, които сме дали своят вот срещу ГЕРБ, сме внуци на комунистическата номенклатура. По време на ръководството на ГЕРБ и Борисов Румен Овчаров беше представител на страната в „ Лукойл “. Петър Димитров беше в борда на държавното дружество за предпазване на радиоактивни боклуци. А пък в борда на шефовете на консорциума, който изграждаше злощастния интерконектор с Гърция, се намираше Асен Гагаузов. От „ Групата за напън “ в Народното събрание по време на втория кабинет на Борисов близо година не можехме да сменим тези хора от местата им. Кой стана началник на БЕХ? Жаклен Коен, прочут със своя афинитет към съветската енергетика.

Как да кажа „ отлично “ за това, че се мъчи да изясни по какъв начин е най-големият съперник на Русия, тъй като е хванал двама шпиони. В огромна степен това е " Пунта Мара ". Русия реагира доста обрано във връзка с изгонването. Русия постъпи тактически вярно за своята имперска политика, само че стратегически тя гони своя интерес и Борисов го знае. Русия желае да увековечи енергийната взаимозависимост на България от нейни енергоносители. По „ Балкански път “ ще тече 90% съветски газ и това е непокътнато за години наред. Когато вършим АЕЦ „ Белене “ това значи, че десетилетия напред ще сме подвластни от съветското нуклеарно гориво. Енергийните клещи на Русия стягат България. Тактически Русия мълчи, само че стратегически настава. И двама шпиони Русия ще ги преглътне. Москва разполага с цяла войска от български прислужници и шпиони.

Защо като е толкоз твърд, Борисов не сподели кой подписа разрешението за прекосяване на съветския транспортен аероплан с военна техника през българското въздушно пространство?! Защо мълчи три-четири дни, откакто Владимир Путин унижи обществено достолепието ни, награждавайки с медал „ Дружба “ Николай Малинов?! Нали е непреклонен?!

Манипулацията, че се прави хъб „ Балкан “, е опашата. За да имаш хъб би трябвало да имаш най-малко два източника. Аз различен източник не виждам, с изключение на „ Газпром “. Г-н Борисов, не всички в България са елементарни хора по неговата координатна система. Има хора, които одобряват неговото говорене и виждат, че огромна част от неговата политика не е дясна, а е фалшименто. Борисов разтвори чадър над номенклатурата, забогатяла от приватизацията. Превърна страната в подвластна от монополите и едрия бизнес. Законодателството по времето на Борисов стана такова, че трите държавни монопола-спиртен, цигарен и горивен отидоха в ръцете на едрия бизнес.

Искам да кажа на Борисов, че аз не съм дал своя вот за Мая Манолова. Но не упреквам хората, кото макар че са десни, са дали своят вот за нея. И ще дам пример-политиката на ГЕРБ болести България с неизлечима болест. Тя се трансформира в тежък карцином-корупция. Тя обхвана всички равнища на държавната машина. Това е тежък рецидив на завладяна страна от корупцията. Когато в медицината лекуваш карцином, се употребява отрова. Химиотерапията е отрова-тя убива човешките кафези. Тези хора хора, които са дали своят вот за Манолова, са предпочели химиотерапия пред разпространяването на този карцином. Затова не укорявам тези хора.

Подкрепих Елена Йончева в настояването й да се ревизира качеството на автомагистралите. Като строителен инженер зная, че качеството на автомагистралите в България е под всякакво равнище. Това е мнението на доста хора от колегията, които не са се наредили на хранилката на ГЕРБ и не вземат участие в публичните поръчки. Ние сме в тежка взаимозависимост от монопола в строителството. То е в ръцете на шепа едри олигарси. Ето това желая да кажа на господин Борисов. Той първо да си види гредата в своето око, преди да търси сламката в непознатото.

И през днешния ден чух една доста хубава епиграма, която Ким Стоянов сподели за Радой Ралин: „ Той приказва с акламация за нашта народна власт. Но другарю почитаем, той е вождът почитаем. С голяма мощ тези думи важат за първия държавен и партиен ръководител- другаря Бойко Борисов. Този Борисов искаше в миналото да направи с Иван Костов коалиция. Само, че той отхвърли. Тези политически игри на Борисов ги знам. И да не се прави на демократ, тъй като не е. Той не е нищо друго, с изключение на популист.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР