Снимка Булфото, архивВъзможно ли е да има нова цена на

...
Снимка Булфото, архивВъзможно ли е да има нова цена на
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката удължава проверката за газа. Има вероятност от нова цена през април

Снимка Булфото, списък

Възможно ли е да има нова цена на газа от 1 април?! Проверката на " Булгаргаз " за цените на газа от април се удължава, оповестяват от Министерството на енергетиката. Тя бе назначена от министър Темежунка Петкова на 26 март и се прави от екип на ведомството и на Българския енергиен холдинг. 

Мотивът беще, че КЕВР " е установила позитивна разлика за 2020 година сред прогнозните и регистрираните от  “Булгаргаз ” ЕАД разноски за доставка на природен газ. Вследствие на това препоръчаната от сдружението

цена на природния газ за месец април 2021 година е понижена с размера на открития от КЕВР надвзет приход ”, оповестиха тогава от ведомството.

Сега се оказва, че не належащо " спомагателното време за обзор на предоставената от сдружението информация, осъществяване на съответните разбори, констатации и заключения се постанова заради огромния размер на информацията, както и интервала, който следва да се ревизира - цялата 2020 година ", написа в известието на министерството. Не се показва обаче какъв брой е това удължававане на периода.

Не е ясно дали на следващия ден, 1 април, ще има заявление от " Булгаргаз " с посредните данни за борсовите цени и дали КЕВР ще се произвесе какъв брой ще нарастне газът от тази дата.

В отчета на комисията се предвиждаше нарастване от 12%. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР