Снимка: Булфото, архивТурция ще е готова с ваксина за Ковид

...
Снимка: Булфото, архивТурция ще е готова с ваксина за Ковид
Коментари Харесай

Турция ще е готова с ваксина за Ковид до края на годината, обяви Ердоган

Снимка: Булфото, списък

Турция ще е подготвена с ваксина за Ковид до края на годината. Това разгласи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

 

 

Държавният глава също по този начин разгласи облекчаването на редица ограничаващи ограничения, въведени от управляващите като част от битката против разпространяването на COVID-19. По думите му от на следващия ден кафенетата, заведенията за хранене, чайните, увеселителните паркове и сходни места ще могат да работят от 7 до 21 часа, като се изключи неделя. 

Държавният глава добави, че през юни ограничаването за овакантяване на дома в Турция ще бъде в действие от 22:00 до 05:00 часа през делничните и съботните дни.

Пълно неделно блокиране ще остане в действие. Преди това рестриктивните мерки включваха комендантски час в делничните дни от 21:00 до 5:00 ч. и възбрана за излизане през почивните дни от 21:00 ч. в петък до 5:00 ч. в понеделник.

Частично се облекчават Коронавирус ограничения в Турция

Разрешени са сватбени церемонии на закрито и навън, при съблюдаване на подобаващи защитни ограничения, сподели президентът Ердоган. Държавният глава съобщи, че ограниченията, подхванати по-рано от държавното управление, са постигнали задачата си, защото е регистриран условен спад в броя на инфектираните и смъртните случаи.

Той добави, че по-нататъшното облекчение на рестриктивните мерки зависи от епидемиологичната обстановка в страната, както и от темпото на процеса на имунизация. Според него управляващите имат намерение да доставят в Турция през юни „ оптимално вероятното “ количество авансово поръчани ваксини от Pfizer, Sinovac и „ Спутник V “, като подсигуряват тяхното „ ранно потребление “.

„ Ще създадем всичко допустимо юни да стане месеца на „ имунизационна готовност “, сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР