Снимка: Булфото, архивТри огромни пожара вилняха през пресъхналия пейзаж в

...
Снимка: Булфото, архивТри огромни пожара вилняха през пресъхналия пейзаж в
Коментари Харесай

Огромни пожари в Калифорния, вече седмина са загиналите

Снимка: Булфото, списък

Три големи пожара вилняха през пресъхналия пейзаж в Северна Калифорния, до момента в който пожарникарите се опитваха да разкопават просеки и да вършат други подготовки преди плашещ метеорологично време със мощни ветрове и още мълнии, които разпалиха големите пожари, оповестява " Асошиейтед прес ", представен от

Стотици други пожари горяха в неделя в целия щат, а близо 250 000 души бяха евакуирани или предизвестени, че ще бъдат евакуирани.

Жертвите на пожарите доближиха седем души, откакто управляващите, борещи се с огромен пожар в планината Санта Крус южно от Сан Франциско, оповестиха откриването на тялото на 70-годишен мъж в далечен регион, наименуван Последен късмет.

Той беше разгласен за липсващ и полицията е трябвало да употребява хеликоптер, с цел да стигне до региона на към 40 къщи, които не са свързани към електроснабдителната мрежа, в края на прохладен, стръмен черен път северно от град Санта Крус.

На хората в региона е било подредено да се изтеглят, а заместник-шефът на полицията в Санта Крус Крис Кларк сподели, че откриването на тялото на мъжа служи като увещание за това какъв брой значимо е жителите да се изтеглят от зоните на заплаха от пожар.

" Това е един от най-мрачните интервали, в който сме били с този пожар ", посочи полицейският шеф.

През последната седмица Калифорния беше наранена от 650 пожара в целия щат, доста от които провокирани от повече от 12 000 мълнии, регистрирани след 15 август. Изпратени са 14 000 пожарникари, 2400 машини и 95 самолета, които се борят с пожарите.

Пожарът в Санта Крус е един от трите " комплекса " или групи от пожари, горящи от всички страни в региона на залива Сан Франциско. Всички са почнали от мълнии.

Пожарникарите реализираха муден прогрес, борейки се с пламъците през уикенда, което включваше отмора в извънредно топлото време и слаб вятър.

Националната работа за метеорологични условия издаде предизвестие за " червен байрак " до понеделник следобяд за засегнатата от сушата зона, което значи извънредно рискови условия на пожар, в това число високи температури, ниска мокрота, светкавици и пориви напразно до 65 благи / ч (105 км / ч), които формалните лица споделят " може да докара до рисково и непредвидимо държание на пожар. "

Пожар във винена страна северно от Сан Франциско и различен югоизток от града в границите на седмица станаха два от трите най-големи пожара в историята на страната, като и двата изгаряха повече от 1 295 квадратни километра.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР