Снимка Булфото, архивСекциите в чужбина ще получат машини от днес.Машините

...
Снимка Булфото, архивСекциите в чужбина ще получат машини от днес.Машините
Коментари Харесай

421 машини за гласуване тръгват за чужбина

Снимка Булфото, списък

Секциите в чужбина ще получат машини от през днешния ден.

Машините за вота в чужбина са налични, от през днешния ден стартира изпращането им. Това съобщи пред bTV представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Той уточни, че зад граница ще се изпратят общо 421 машини, написа.

По негови думи обаче нещата ще са напрегнати до последния миг. " Въвеждаме нова технология, това няма по какъв начин да не основава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване ", изясни Томов.

Той увери, че всеки ще има задоволително време да гласоподава, преди машината да се самоизключи след пет минути и половина. В поддръжка на думите си Томов изясни, че при пробите в ЦИК най-продължително е било времето на човек на близо 100 година - 4 минути и 11 секунди.

Това време се оказва задоволително и за най-неориентираните, с цел да дадат вота си, безапелационен бе представителят на Комисията.

Той уточни, че на вчерашните частични локални избори са били употребявани над 180 машини.

По мотив отхвърли на една от машините в Сърница да работи поради жегата Томов съобщи, че времето на всички места е било еднообразно горещо и няма безапелационна информация, че машината е спряла да работи поради горещините.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР