Снимка Булфото, архивПротестите в страната да бъдат мирни и да

...
Снимка Булфото, архивПротестите в страната да бъдат мирни и да
Коментари Харесай

Вътрешният министър отправи важен апел към протестиращите и обяви готовността на полицията да...

Снимка Булфото, списък

Протестите в страната да бъдат мирни и да протичат без произшествия. Това прикани в Сливен вътрешният министър Младен Маринов. 

От своя страна полицията ще следи за реда и прецизното съблюдаване на закона по време на митингите, там където има авансово декларирани мероприятия. Дори и там, където не са постъпвали уведомления, полицията също ще се стреми да обезпечи публичния ред и да не позволява усложнения в придвижването, уточни министърът.

„ На този стадий мога единствено да прикани протестиращите да съблюдават закона, с предварителни заявки в общините. Всеки има право на мнение и на митинг, само че и всеки български жител има право на напредване, без да му се пречи, тъй че би трябвало да се откри баланс “, съобщи министър Маринов.

По мотив несанкционираното затваряне на пътища и автомагистрали министър Маринов, съобщи, че там, където има открити извършители, има и формирани актове. „ Затварянето на пътища е нарушаване на закона. Законът и конституцията разрешават да се стачкува спокойно, по съответния ред, тъй че всеки би трябвало да бъде чут. Законът обаче би трябвало да се съблюдава, тъй като има и жители, които би трябвало да се придвижат, би трябвало да се обезпечи придвижването на коли за спешна помощ и различен профилиран превоз, по тази причина отново приканвам всички – митингите да стават по съответния ред, спокойно, да не се влиза в провокации с полицията, да се съблюдават полицейските разпоредби. А ние сме там, с цел да подсигуряваме на всеки това право “, добави министър Маринов, представен от Труд.

Заради зачестилите случаи на опозиция на полицейски разпоредби и набези над служители на реда, министър Маринов заяви, че е изпратил разпоредителни писма, които касаят образованието на чиновниците, тактически дейности в такива обстановки, в ход са и публични поръчки за обезпечаване на материално – техническото застраховане и средства за персонална отбрана на полицейските чиновници.

Министър Младен Маринов е в Сливен за среща с кметовете на четирите общини в региона и началниците на локалните полицейски ръководства. На нея се разискват ограниченията за сигурността и защитата на публичния ред в обитаемоте места, съдействието сред локалната власт и полицията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР