Снимка: Булфото, архивПоредното шокиращо безобразие в БДЖ по чудо не

...
Снимка: Булфото, архивПоредното шокиращо безобразие в БДЖ по чудо не
Коментари Харесай

Влакът за Бургас се разпадна в движение с висока скорост

Снимка: Булфото, списък

Поредното шокиращо безсрамие в БДЖ по знамение не докара до покруса с жертви и потърпевши. Това написа в unikon.bg Киркор Дадурян.

Случаят е от миналото денонощие и не му се дава публичност. По време на придвижване със скорост 130 км. в час по скат локомотивът 46- 219 на бързият влас от София за Бургас на процедура е почнал да се разпада, настояват очевидци.

От машината са изпаднали капакът на редуктора и голямо зъбро колело от редуктора на трети мотор. Инцидентът е станал сред Черноград и Айтос. Само благосклонността на Фортуна към пътуващите и влаковия личен състав е помогнала на композицията да не изпадне от релсите от удара с големите части метал. А при скорост на придвижване от над 100 километра това би довело до същински призрачен сън. Следобедния трен от София за Бургас в петък нормално е цялостен с пасажери.

Аварията е довела до затваряне на път 1по линията за 201 минути- от 19.33 до 23.03 ч. От Бургас изпращат нов различен локомотив, който идва съвсем два часа след случая. Във вътрешноведомствения бюлетин за ж.п. случаите е записано и че изпадането на капака и на зъбното колело на редуктора са нанесли вреди по релсите, поради което скоростта у сектор от 100 м. е лимитирана едвам до 25 км. в час.

Ж.п. Инцидентът е довел до закъснението на още три влака- 8613- БДЖ ПП- плюс 40 мин., 3601- БДЖ ПП- плюс 8 мин. и 80 571БДЖ ПП- 45 мин.

Случаят край Айтос бе коментиран и от деятеля за пътнически права Варужан Апелян.

" Призовавам националният орган за железопътна сигурност Изпълнителна организация " Железопътна администрация " за незабавно лишаване на документите за сигурност и лице отговарящо за поддръжката на " БДЖ- пътнически транспорти " преди да се случи случай с голям брой починали пасажери и чиновници. Разпадането на съставни елементи на редуктори на локомотиви по време на придвижване не се случва за първи път и е неприемливо. Разпадането на страната е неприемливо "., написа той във Facebook в строницата си.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР