Снимка Булфото, архивПоканен от собственика на медията Кирил Домусчиев, след

...
Снимка Булфото, архивПоканен от собственика на медията Кирил Домусчиев, след
Коментари Харесай

Васил Иванов се завръща в Нова

Снимка Булфото, списък

Поканен от притежателя на медията Кирил Домусчиев, откакто бяха освободени Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

Васил Иванов, напуснал с гръм и тропот Нова преди две години, се завръща назад в малкия екран. В известие на „ Нова Броудкастинг Груп “ до медиите се споделя, че журналистът е подписал авторски контракт след персоналната покана на притежателя на „ Адванс Медия Груп “ Кирил Домусчиев, написа Площад славейков.

``
реклама

През април 2017-а Иванов напусна Нова телевизия, обвинявайки медията и шефката на новините Дарина Сарелска в „ систематична цензура “ и по-конкретно в прекъсване на негово следствие против кмета на Неделино Стоян Беширов. Журналистът твърдеше, че следва социална поръчка за 1,5 милиона лв. за ремонт на детска градина, само че единствено „ ще се удари една багра “ и парите ще потънат в нечий джоб. Разкритията си той изложи в изявление за „ Шоуто на Слави “ в брой, който Би Ти Ви не излъчи – само че дружно с водещия Слави Трифонов дадоха конференция, на която с изключение на елементи от следствието си Иванов разкри, че е следил и записвал сътрудниците си и даже пусна записите от диалозите си с тях – с директорката Силва Зурлева и с проверяващия публицист Марин Николов. В отговор от Нова отвърнаха, че Васил Иванов употребява публичното доверие, с цел да урони престижа на медията. Четири месеца след абсурда Сарелска напусна Нова, а тази година с малкия екран се раздели и Зурлева – дни след придобиването на медийната група от братя Домусчиеви.

Васил Иванов и Слави Трифонов на конференцията, на която журналистът пусна записи от персонални диалози с сътрудниците си. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Съобщението за завръщането на Васил Иванов идва ден, откакто стана ясно, че малкия екран приключва договорите си с проверяващите публицисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. Предложено им е да бъдат външни създатели. На третия проверяващ публицист (замесен от Иванов в абсурда преди 2 години) – Марин Николов, също препоръчано да стане външен създател, сега е в отпуск.

В Нова Васил Иванов ще прави още веднъж журналистически следствия. Предаването му потегля в ефир от септември.

„ Васил Иванов е един от най-силните проверяващи публицисти в последните 14 години в българския ефир – се споделя в прессъобщение на Нова до медиите. – За този интервал той е създател на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински служители в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, по този начин и десетки кметове и шефове на организации, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си. Впоследствие доста от тях са наказани. Като проверяващ публицист на Нова Иванов разкри и сподели още десетки порочни и незаконни схеми. Зрителите помнят по какъв начин бе трансфериран на негово име бронираният длъжностен автомобил на основния прокурор, с което журналистът потвърди систематични нарушавания на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017 година, той управлява образувания от него проверяващ екип.

Заради работата си Васил Иванов неведнъж е бил обект на закани и похищения. През 2006 година бе взривено жилището му с бомба, чиято мощ е 1 кг. тротилов еквивалент. “

В екипа на новия план ще бъде и репортерката Тина Ивайлова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР