Снимка: Булфото, архивОбщина Петрич предлага изграждане на ново пътно трасе

...
Снимка: Булфото, архивОбщина Петрич предлага изграждане на ново пътно трасе
Коментари Харесай

Искат ново пътно трасе на изход от ГКПП Кулата

Снимка: Булфото, списък

Община Петрич предлага създаване на ново пътно трасе на излаз от Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ " Кулата ", оповестиха от пресцентъра на общината. Причината е съществуващите проблеми със затрудненото напредване на моторни транспортни средства в сектора преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Това води до съществени тапи, провокирани от интензивния трафик на вход и излаз на българо-гръцката граница, показват още от общинската администрация. От там допълват, че все още придвижването в този сектор - пред граничния пункт, е проведено, като са обезпечени по едно пътно платно за вход и излаз от граничния пункт, оповестява Novini.bg.

``
реклама
При обстановки, в които колони товарни коли изчакват пред пункта за влизане в Република Гърция, останалите коли, пътуващи в същата посока, навлизат в насрещното платно, по което се движат коли излизащи от пункта и влизащи в България, а това води до предпоставки за катастрофи, оповестяват още от община Петрич.

Според общинската администрация точно дребната пропускателна дарба на пътното платно за влизащите в Гърция коли и конфликтните обстановки с излизащите от пункта транспортни средства, в композиция с интензивния трафик, са главната причина за честите тапи на това място. Това е и най-натовареният маршрут, който минава през България по направлението Север-Юг, показват от там.

Писмото с предлагането е адресирано до Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на външните работи, Агенция " Пътна инфраструктура " и Агенция " Митници ".

Днес от 14.30 часа в Петрич ще има изнесено съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. На нея са поканени представители на политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи и представители на локалната власт. Предвижда се да бъде посетен Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", както и да се рапортуват предприеманите ограничения за противопоставяне на миграционния напън, предварителната защита против нарушавания и възстановяване на трафика на пътните транспорти през граничните пунктове, допълват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР