Снимка Булфото, архивНе можем да си позволим да затворим за

...
Снимка Булфото, архивНе можем да си позволим да затворим за
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Училищата бяха нарочени за идеалния виновник, защото втората вълна съвпадна с отварянето им

Снимка Булфото, списък

Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата бяха нарочени за идеалния провинен, тъй като втората вълна съответства с отварянето на учебните заведения, само че това не е потвърдено. Това разяснява пред БНР министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той уточни проучвания, които демонстрират, че дребните деца са и по-малък пропагандатор на вируса.

" Стойностите на заболелите възпитаници и децата в предучилищна възраст са над 12 пъти по-ниски от междинните, само че има съмнения, че боледуват безсимптомно и придвижват ковид ", разяснява той.

Министър Вълчев акцентира, че заповедта за централизирано затваряне на учебните заведения не е била вярна.

" Получихме претенции за отваряне на учебни заведения и за осъществяване на образователни часове и практики, по тази причина преминахме на диференциран метод – обясни той. - Има над 1 250 учебни заведения, които не са се сблъсквали с ковид ”.

Диференцираното взимане на решения е по-отговорното държание, безапелационен беше Красимир Вълчев и добави, че отговорността е и към бъдещето на децата, и към стопанската система.

" По решения на регионалните и общинските щабове за битка с ковид 40 % от учениците сега са на образование в електронна среда – съобщи министър Вълчев. -  По решение на учебните заведения - към 4,5 % от учениците са минали на образование в електронна среда, в това число и 74 учебни заведения са прекратили присъствените занятия в начален стадий ".

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР