Снимка Булфото, архивНашествие на змии втресе Благоевград и Дупница. Вече

...
Снимка Булфото, архивНашествие на змии втресе Благоевград и Дупница. Вече
Коментари Харесай

Змии уплашиха Благоевград и Дупница

Снимка Булфото, списък

Нашествие на змии втресе Благоевград и Дупница. Вече има няколко случая на поява на влечуги в градска среда. Според еколози обаче, змиите не са рискови, а появяването им измежду хората е нормална по това време на годината.

В един от случаите в рейса от село Сапарево до Дупница на предния прозорец изпълзява голяма змия. Шофьорът не стопира, надявайки се от скоростта смокът да изпадне от рейса, споделя Bulgaria ON AIR.

Но влечугото се задържа, а след секунди влиза под капака. Загубил змията от взор, водачът стопира рейса и вика помощ. Идва избавителен екип от Противопожарната работа в Кюстендил.

Пожарникарите обаче по този начин и не намират смока, а пасажерите са преместени в различен рейс.

Със змия преди дни се среща и лекар Владимир Пандев от Благоевград. Влечугото изскочило от таблото на таксиметров автомобил, изправяйки се очи в очи с водача.

Запазил въпреки всичко хладнокръвие, лекар Пандев надхитрил змията и я затворил в бутилка, а след няколко часа я пуснал на независимост покрай Благоевград.

От екоинспекцията в Благоевград са безапелационни - отровни змии в района няма. Преобладават смоците, които не биха нападнали, в случай че не са застрашени.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР