Снимка: Булфото, архивМарияна Николова бе избрана от Министерския съмет да

...
Снимка: Булфото, архивМарияна Николова бе избрана от Министерския съмет да
Коментари Харесай

Марияна Николова ще отговаря за изборите на 4 април

Снимка: Булфото, списък

Марияна Николова бе определена от Министерския съмет да бъде координатор по осъществяването на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на парламентарните избори, оповестиха от държавната осведомителна работа. Тя е вицепремиер по икономическата и демографската политика и министър на туризма. 

Досега за провеждането на изборите отговаряше вицепремиерът Томислав Дончев. От прессъобщението на държавното управление не се показва повода за техния избор на координатор и дали той е привързан със болестта с ковид на Дончев. 

В решението са включени отговорности и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, в това число и на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, поради разпространяването на COVID-19.

На министъра на правораздаването е предоставено да издава наказателни постановления в случаите на определяне на нарушавания на регионалните шефове по Изборния кодекс.

Марияна Николова е на досегашния си пост като заместител министър-председател на Република България по икономическата и демографска политика и министър на туризма от 24 юли 2020 година, откакто  лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде оставка. Това се случи откакто той назова майките от “Системата ни убива ” “шепа кресливи дами с сякаш заболели деца ”. 

Министерски съвет утвърди и цената, по която партиите и обединенията ще заплащат предизборните си участия в Българска национална телевизия и БНР. Тя е направена в сходство с предложенията на управленията на двете публични медии и ще бъде под формата на клипове, дебати и други Срокът за приемането на цената е не по-късно от 40 дни преди изборния ден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР