Снимка Булфото, архивМакедония продължава да се тресе. След земетресението от

...
Снимка Булфото, архивМакедония продължава да се тресе. След земетресението от
Коментари Харесай

Македония продължава да се тресе. Последваха нови три земетресения и 30 вторични труса

Снимка Булфото, списък

Македония продължава да се тресе. След земетресението от 5-та степен по скалата на Рихтер тази заран в 04:54 часа, в Северна Македония са регистрирани още три трусове с магнитуд сред 3 и 4 степен по Рихтер.Първото в 6:00 часа с магнитуд 3,6, второто в 11:26 с 3,7 и третото в 12:00 часа с 3,8, сподели пред МИА Драгана Черних, началник на Сеизмологичната обсерватория в Природо-математическия факултет в Скопие, съобщи Пик.

Тя уточни, че епицентърът на земетресенията е на границата сред Кичево и Гостивар - Тетово.„ В допълнение към тези три трусове са регистрирани към 30 по-слаби труса. Активността на разломите от региона на епицентъра Кичево и Гостивар - Тетово са повода за появяването на тези трусове “, добави Черних.Рано сутринта в 04:54 часа бе записано земетресение с магнитуд 5 в региона на Тетово-Гостивар, на 50 км югозападно от Скопие. Както разгласи тази заран Сеизмологичната обсерватория към Факултета по естествени науки и математика в Скопие, земетресението се е усетило най-силно в Гостивар, Маврово, Тетово, Скопие, Битоля и Прилеп.По информация на албанската телевизия " Ора нюз ", трусове са усетени и в Албания, Косово, Сърбия и България.Не се оповестява за вреди или жертви. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР