Снимка Булфото, архивМъж с пневмония е бил връщан с отказ

...
Снимка Булфото, архивМъж с пневмония е бил връщан с отказ
Коментари Харесай

Пациент с пневмония в тежко състояние връщан от 6 болници цяла седмица, защото нямал Ковид

Снимка Булфото, списък

Мъж с пневмония е бил връщан с отвод за лекуване дни наред, предава. Сигнал за блуждаене дни наред сред лечебни заведения на мъж с тежка пневмония, само че с негативен тест за COVID-19. Повече от седмица са обикаляли лечебни заведения и са получили отвод да бъде признат за лекуване. След дни наред мъжът най-накрая е приет в болница в столично лечебно заведение.

" Първи признаци индивидът получава на 29 октомври. След два дни се утежнява и не може да стане от леглото. Моята другарка се пробва да се свърже с персоналния доктор, само че не съумя и вика кола за спешна помощ. Те идват и преглеждат индивида, само че споделят, че на този стадий не е за хоспитализация и би трябвало да стартира антибиотично лекуване ", описа Галя Симеонова, която е близка до фамилията на пациента и дружно с тях е търсила болнична помощ за него.

Близките на мъжа нямат опция да направя тест за ковид. Семейството стартира да лекува болния с антибиотици. Ден по-късно усъвършенстване не се вижда и околните викат втора кола за спешна помощ. Медиците вършат антигенен тест, който се оказва негативен.

" Лекарят чува някаква находка в белия дроб и споделя, че индивидът би трябвало да бъде прегледан в болница, само че няма да бъде извозен с кола за спешна помощ, тъй като няма зной. Отиват в ИСУЛ, която е най-близката болница. Човекът колкото да си е стоял на краката. На 30 октомври му вършат рентгенова фотография, която демонстрира двустранна пневмония. Един от индикаторите на кръвната картина е 21 147 при референтна стойност 500. Лекарите в ИСУЛ споделят, че има подозрение за тромб ", изясни Галя Симеонова.

Семейството обикаля над 7 лечебни заведения в столицата, които удостоверяват, че мъжът е за хоспитализация, само че не го одобряват, защото нямат места. Спешният център към Окръжна болница приема мъжа, който е включен на системи след 6 часа очакване.

" Там лекарят споделя, че при други условия, индивидът е трябвало незабавно да бъде приет в болница, защото е в извънредно тежко положение. В Окръжна болница също споделят, че нямат места, за това индивидът е превозен към " Токуда ", след консултация с непосредствен пулмолог. Оттам обаче още веднъж ги връщат в Окръжна болница. След нови проучвания регистрират, че няма няма смяна в положението и го изпращат още веднъж у дома. На 5 ноември, посредством прочут, отиват още веднъж в ИСУЛ, където изрично декларират, че мъжът би трябвало да бъде приет в болница, само че нямат места. Отиват в СофияМед, в " Пирогов " пък е било заплашителен призрачен сън – предиздвикали се ги да стоят със 100 индивида на открито ", описа Галя Симеонова.

Накрая фамилията отива в координационния център. Там им споделят, че единственото решение е да се направи PCR тест, след което да се изчака. Чрез познати фамилията се свързва с доктор от " Света София ", който прави всичко допустимо мъжът да бъде признат в лечебното заведение, 10 дни след циркулиране по лечебните заведения.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР