Снимка: Булфото, архивИ днес в по-голяма част от страната е

...
Снимка: Булфото, архивИ днес в по-голяма част от страната е
Коментари Харесай

Предупреждения за силни валежи с гръмотевици в София, Монтана и Враца

Снимка: Булфото, списък

И през днешния ден в по-голяма част от страната е в действие предизвестие за краткотрайно интензивни превалявания, мощни гръмотевични стихии и заплаха от градушки, като в 3 области - област София, Монтана и Враца, заплахата е от втора степен код оранжево за предстоящи превалявания над 33л/кв.м

Първо ще завали в северозападните региони, а по-късно денем и над останалата част от Северна и Западна България. Вятърът краткотрайно ще се усили и ще се ориентира от северозапад. В югоизточната част от страната ще се задържи най-вече слънчево и горещо. Максималните температури - от 26° в крайните северозападни региони до 34° на югоизток.

От преваляванията, фокусът на следващия ден се придвижва към вятъра рисково прохладно време с сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър. В мощ е жълт код за скорост напразно до 80 км/ч.

Над Източна България облачността ще е забележителна, най-вече купеста. Главно в крайните североизточни региони ще превали и прегърми. Над Западна и Централна България ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред 27° и 32°.

По Черноморието, единствено на обособени места в северните региони ще превали и прегърми. По южното крайбрежие ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще са към 30°-32°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Предимно слънчево ще е в планините, преди обяд по най-високите елементи с краткотрайни нараствания на облачността.

Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максимални температури в курортите от 13° на Алеко до 26° в Банско.

През идващите дни ще доминира слънчево време, като единствено на обособени места, основно в планините в Югозападна България, са вероятни краткотрайни валежи. Температурите ще се намалят още и оптималните ще са най-вече сред 25° и 30°. В каря на седмицата обаче ще стартира ново стопляне.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР