Снимка Булфото, архивГЕРБ обвиниха левите в пиар акция за магистралите.

...
Снимка Булфото, архивГЕРБ обвиниха левите в пиар акция за магистралите.
Коментари Харесай

ГЕРБ захапаха червените, че не потърсили данните от АПИ за магистралите

Снимка Булфото, списък

ГЕРБ упрекнаха левите в пиар акция за автомагистралите. АПИ дала на социалистите данните за пътищата, желана след акция на Елена Йончева, само че един месец никой от Българска социалистическа партия не я взел.

Желанието на Българска социалистическа партия да им бъде предоставена информация от АПИ за автомагистралите беше лицемерно и целящо политически дял, разгласи на брифинг Александър Ненков, написа News.bg.

``
реклама

Половин година алените правели драма от тематиката. По думите му до 27 юни левите са имали опция да се срещнат с данните на пътната организация по какъв начин се строят пътищата у нас.

" Нито един от всички от Българска социалистическа партия, които се бяха подписали под множеството сигнали, не се заинтересува от информацията ", посочи Ненков.

Това е лицемерно държание, тъй като изборите минаха, Елена Йончева отиде в Екологичен потенциал и анатемосването на цялостен строителен отрасъл остана някак си в небитието, добави депутатът.

Той е безапелационен, че това е оскърбление, тъй като не сме страна от Третия свят, а от Европейски Съюз и нашите лаборатории също са лицензирани и европейски.

Искането за самостоятелна експертиза на алените бил политически ход за манипулиране на публичното мнение и цел набиране на политически дял. С мълчанието на Българска социалистическа партия се появи тяхното отношение към тематиката, безапелационен бе Александър Ненков.

В отбрана на Българска социалистическа партия Филип Попов съобщи, че в понеделник алените ще кажат за какво не са се срещнали с данните на АПИ.

" Не сме не запомнили тематиката ", съобщи той. Тя не е предизборна, безапелационен бе аленият народен представител. Темата била значима, тъй като от пътищата изтичали милиони лв..

Припомняме, че през вчерашния ден от Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че са дали на депутатите на Българска социалистическа партия цялостен достъп по желаната от тях информация за ремонтите на пътищата, само че в продължение на месец никой от левицата не се поинтересувал от нея. 

Припомняме, на 6 ноември 2018 година от Българска социалистическа партия още веднъж упорстваха за техническа експертиза на проблематичните пътища.

Още същия ден от АПИ дефинираха някогашния началник на организацията за ръководител на Дончо Атанасов да проверява самичък себе си - той ръководеше организацията, когато са правени въпросните поправки на пътищата.

За техническа експретиза на пътищата се заприказва след злополуката край Своге, когато на място починаха 17 души, а по-късно жертвите доближиха до 21. Тогава редица специалисти сложиха под подозрение дали пътят е построен както е било по проект, а проверяващите взеха три типа проби.

Малко по-късно получиха отговор от АПИ. В отговор Нинова съобщи, от АПИ хвърлят прахуляк в очите и че е неуместно да не може да се прави инспекция на към този момент издигнат път. Левите не са съгласни строителят самичък да дефинира коя лаборатория да го ревизира.

На идващия ден от столетницата прецизираха, че желаят инспекция на пътищата,строени и ремонтирани по време на трите мандата на Бойко Борисов, а не 40 години по-рано.

На 15 март от Българска социалистическа партия предложиха да платят разбора на 46 проби от 4-те автомагистрали.

След това пък Елена Йончева съобщи, че от АПИ не желаят да бъде осъществена самостоятелна инспекция на български пътища от самостоятелна европейска и лицензирана лаборатория. Нинова се оплака, че АПИ хвърля единствено прахуляк в очите на левицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР