Снимка Булфото, архивЧаст от автобусните превози по редовни линии няма

...
Снимка Булфото, архивЧаст от автобусните превози по редовни линии няма
Коментари Харесай

Част от автобусните превози отпадат от тол системата

Снимка Булфото, списък

Част от автобусните транспорти по постоянни линии няма да бъдат таксувани от новата тол система и няма и да заплащат винетки. Обсъжда се пътни такси да заплащат единствено служебните (возещи чиновници и ученици) и инцидентни транспорти и проведени екскурзии, стана ясно от препоръчаните нови цени на превозвачите от районното министерство.

``
реклама

Най-замърсяващите тежки камиони да заплащат по 39 ст. на изминат километър по втори клас пътища. Колкото по-висока е Евро категорията на тировете толкоз по-малко ще коства да се движат по пътищата ни, е дискутирано през днешния ден на първото съвещание на Обществения съвещателен съвет по въвеждане на тол системата в Министерство на регионалното развитие, написа " Монитор ".

Според тарифирането цените ще се дефинират по няколко съставния елемент. На първо място съгласно тонажа на транспортно средство (три категории + автобуси), вкарват се четири категории по отношение на екологичния съставен елемент, както и три категории по отношение на класа републикански път (магистрали, първи и втори клас пътища), разгласи зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Посочените цени не са дефинитивни и ще бъдат дискутирани и на последващи съвещания. Браншът се разгласи таксувани да бъдат единствено дребна част от втори клас пътищата, където се движи директен трафик, а трети клас въобще да не попада под обсега на тол системата, разяснява предложенията изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР