Снимка: Булфото, архивБорислав Михайлов оттегли оставката си като президент на

...
Снимка: Булфото, архивБорислав Михайлов оттегли оставката си като президент на
Коментари Харесай

Боби Михайлов се върнал, след като проверките не установили нередности в БФС

Снимка: Булфото, списък

Борислав Михайлов отдръпна оставката си като президент на футбола ни, откакто инспекциите не открили нередности в БФС. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

„ Решението на Боби Михайлов не беше ненадейно. Всички инспекции в БФС завършиха и завършиха с констатация, че няма открити нарушавания. Имаше подозрения, обвинявания към БФС и към управлението. Той подаде остава и се отдръпна. Повече от година и половина нямаше конгрес, а тази причина е пандемията. След като завършиха всички инспекции, а те в действителност бяха от всевъзможно институции от страната и не се откри нищо неправилно и беше разумно той да си отдръпна оставката. Той се отдръпна, с цел да бъдат осъществени тези инспекции. Тук няма честен проблем “, сподели Фурнаджиев.

  
„ Българите сме царе да оплюем някой. Нека имаме поради, че Борислав Михайлов бе 8 години член на Изпълкома на УЕФА. Получи заслужена оценка както самия той и целия футбол. Българския футбол е отражение на страната. Дали да има смяна го вземат решение футболните хора. Дали тази смяна ще бъде осъществена края на юни или през февруари няма значение. Не мисля, че има връзка сред кандидатурата на Димитър Бербатов и връщането на Борислав Михайлов. Връзката е резултата от инспекциите. Знаете, че с изключение на Бербатов, има и други декларирани кандидатури. Право на Димитър Бербатов е да разяснява всичко. В една предизборна акция ще бъдем очевидци и на други изказвания “, добави още един от шефовете във футболната централа

„ Имаме доста забавно състезание. Срещите са оспорвани. Два тима участваха в Лига Европа. Добри резултати при юноши и младежи. Липсват резултатите при мъжете. За мен те липсват, тъй като футболът е обществен феномен. Трябва да разберем, че във всички огромни градове би трябвало да се развива. Това развиване би трябвало да е направено с страна, община и БФС. БФС няма по какъв начин да оправи футбола без съдействието на страната, общените и цялото общество да насочи вниманието си към футболните клубове. Необходими са общи старания, с цел да върви футбола напред. Не мисля, че е имало политически напън при подаването на оставка на Борислав Михайлов “, сподели още Фурнаджиев.

„ Промяната е реалност от през вчерашния ден. Увеличиха се тимовете от 14 до 16. Ще има плейофи. Има работна група, която разисква детайлите. Очевидно Лудогорец е най-хубавия тим и справедливо са водачи. Разликата обаче не е толкоз огромна. Сега вкарваме системата ВАР и това ще докара до по-голяма обективност “, приключи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР