Снимка Булфото, архивБившият вътрешен министър Христо Терзийски написа във Фейсбук

...
Снимка Булфото, архивБившият вътрешен министър Христо Терзийски написа във Фейсбук
Коментари Харесай

Законът за МВР се нарушава още от първия ден на служебния кабинет, смята бившият вътрешен министър

Снимка Булфото, списък

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски написа във Facebook във връзка освобождението от служба на основния секретар на Министерството на вътрешните работи – основен комисар Ивайло Иванов:

" Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам. "

Това написа във фейсбук.

" Законът доста ясно разграничава политическото от професионалното управление на министерството. Затова и изчерпателно регламентира хипотезите, при които могат да се прекратят пълномощията на Главния секретар на Министерството на вътрешните работи. В Решението си за отстраняването на Главен комисар Ивайло Иванов, служебното държавно управление, защото няма по какъв начин да откри друго съображение, се базира на член 36, алинея 6, т. 6 - " тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и при дейности, които накърняват престижа на министерството ", написа в обявата си Терзийски.

" И служебният министър, и служебният министър председател, и Президентът би следвало да знаят, че такова тежко нарушаване би трябвало да е открито по избран процесуален ред - в границите на осъществена служебна инспекция с следващо дисциплинарно произвеждане, каквито не са били извършени ", показва някогашният вътрешен министър.

" Нямам никакво подозрение, че това престъпление ще бъде поправено от съда. Но имам съществени опасения, че сходни дейности на хора, назначени " служебно " на изборни постове, могат съществено да увредят престижа на Министерството на вътрешните работи и да повлияят на мотивацията на хилядите почтени експерти, които работят в системата. Има граници, които не трябва да бъдат преминавани - даже желанието за реваншизъм да е неудържимо ", написа още Терзийски, който беше лидер на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ-СДС за регион Кюстендил.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР