Снимка: Булфото, архивБивши министрири депутати от ГЕРБ обявиха, че Кирил

...
Снимка: Булфото, архивБивши министрири депутати от ГЕРБ обявиха, че Кирил
Коментари Харесай

Бивши министрири депутати от ГЕРБ обявиха, че Кирил Петков нарочно е източил язовир Пазар дере

Снимка: Булфото, списък

Бивши министрири депутати от ГЕРБ оповестиха, че Кирил Петков преднамерено е източил язовир " Пазар дере ". Те събраха публицисти на мястото, с цел да обвинят служебния министър на стопанската система в " съзнателно заблуждение " на публичното мнение, написа уеб сайтът " Булевард България ". 

Малко по-рано Министерството на стопанската система разгласява данни за съществени нарушавания при възлагането на поправки на язовири през държавното сдружение " Монтажи ", в това число - завишаване на цените за строителни материали и транспортни разноски. 

Бившият стопански министър Лъчезар Борисов оправда скъпия ремонт, като сподели, че експертен съвет по строителство с присъединяване на експерти от УАСГ, адвокати и геолози са " приели анализите за всеки разход по плановете ". 

" Това, което знам за интервала, в който аз съм отговарял за тези сдружения, е, че цените на бетона са сред 88 и 95 лева, само че това е цена на място, без превоз и полагане. Този бетон е хидроустойчив, това не е бетонът за вашата вила ", беше коментарът му. 

В инспекцията на МИ беше представен специалистът инж. Петко Барзов, който споделяше, че " Монтажи " е одобрил отчетна документи с " бутикови цени ". 

" Цената на бетон за 126 лева тук е актуван за 219 лева плюс 30 лева за превоз. Обикновено цените за транспортни разноски варират към 0.15 - 0.20 лева на тон/километър, а тук са желани и получени цени от 1.16 лева на тон/километър ", сподели Петко Барзов при инспекцията на " Пазар дере ".  

Лъчезар Борисов загатна, че Кирил Петков и екипът му съзнателно са източили язовир " Пазар дере ", преди да покажат, че водоизточникът му съставлява дребен поток и от него не се задържа вода. 

" На 31 май този язовир не е локва, а е цялостен. Кой подреди този язовир да бъде източен и по-късно да бъде изработен репортажът? ", попита Лъчезар Борисов. 

Бившият министър на ГЕРБ разгласи, че язовирът е включен в програмата за незабавни поправки, тъй като няколко пъти е наводнявал близкия магистрален път и парцели на аграрни компании. 

    МИ ОТКРИ СЕРИОЗНИ ЗЛОУПОТРЕБИ ПРИ РАЗХОДВАНЕТО НА 500 МЛН. ЛВ. ЗА РЕМОНТ НА ЯЗОВИРИ

" Пазар дере " е ремонтиран за над 2,3 млн. лева, откакто е избран за един от най-опасните язовири за здравето и живота на хората. Представителите на ГЕРБ бяха довели и локален гражданин, показан като бай Стоян, който сподели, че до преди няколко дни язовирът е бил цялостен. 

" Радев назначи скъпо платени ревизори, които по през целия ден изричат неистини ", сподели някогашният зам.-министър на районното развиване Николай Нанков. 

Нито той, нито Лъчезар Борисов пожелаха да разясняват каква е функционалността на странното оборудване от бутилка " Кока-кола " на дъното на язовира, в която е инсталиран електрически кабел.  

Не стана ясно и за какво " Монтажи " са изплатили огромни суми пари на строителни компании в задатък още преди да бъдат признати или стартирани ремонтите на язовири в страната. 

По данни на Министерството на стопанската система - единствено 10 от 266 язовира са изцяло ремонтирани, а 18 са предадени за оценка. Общата сума за програмата за обезопасяване на язовирите възлиза на повече от 500 млн. лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР