Снимка Булфото, архивБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще

...
Снимка Булфото, архивБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще
Коментари Харесай

БАБХ глобява магазина, продал пържола с игла в София

Снимка Булфото, списък

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще наложи административно наказване на комерсиалния обект в София, продал свинската пържола с игла, за позволена рискова храна на пазара, написа Пик.

БАБХ е проверила всички обекти, през които е минало месото. От кланицата, в която са заклани свинете, предприятието и комерсиалния обект, в чиято транжорна едрата разфасовка е нарязана под формата на пържоли и готова за продажба. Никъде не са открити забележими признаци за съществуване на непознато тяло.

Установено е, че свинското месо не е претърпяло спомагателна обработка (като да вземем за пример осоляване, мариноване, шприцоване, тумблиране и др.), а е предлагано като прясноохладена разфасовка. Технологията на рандеман и обработка на месото за произвеждане на месни разфасовки (пържоли) не допуска потреблението на каквито и да е инжекционни принадлежности, включително и игли.

Агенцията дефинира този случай като случай, евентуално при ветеринарномедицинска операция на съответното животно.

В БАБХ не са постъпвали други сходни сигнали. Предприети са ограничения за по-стриктно осъществяване на отговорностите на всички ангажирани по веригата за недопускане на сходни произшествия в бъдеще.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 2 минути) Рейтинг: 1985 | Одобрение: -5160 И с какво е отговорен обектът???? A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР