Снимка Булфото, архив Сметките за парно и топла вода за

...
Снимка Булфото, архив Сметките за парно и топла вода за
Коментари Харесай

Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!

Снимка Булфото, списък
Сметките за парно и топла вода за март са направени правилно, оповестиха от " Топлофикация София " на фона на голям брой тъжби на софиянци, че са съществено надути, пише Dnes.bg.

Дружество осведоми, че изчисленията са направени съгласно условията на Наредбата за топлоснабдяване.

От " Топлофикация " поучават потребителите да се ориентират в месечната си сметка, като извършат поредно следните калкулации:

Най-високи сметки за парно – през март. Най-студено било!?
Високите сметки за парно имат пояснение! Цени, наредби...
(Енергия отоплени + сградна апаратура за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен коефициент* настояща цена на топлинната сила (79,98 лева./МВтч без ДДС).

От сдружението изясняват и по какъв начин се дефинира корекционният коефициент, с който се поправят сметките за м. март 2018 година във всяка обособена постройка:

Количество топлинна сила, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2018 година ÷ Количество топлинна сила, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2017 година

За база се приема действителната консумация във всеки обособен парцел за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите нужни данни, които да приложи във формулата, в осведомителната част на месечното известие към фактурата си, написа " Монитор ".

От " Топлофикация София " ЕАД подсетиха на клиентите си, че отговори на въпроси за метода на образуване на сметки клиентите могат да получат по всички канали за връзка – на телефон 0700 11 111, в потребителските центрове, на e-mail: inf_r@ toplo.bg или [email protected], в чат платформата на уеб страницата www.toplo.bg във Facebook страницата на сдружението.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР