Снимка bTVВсеки ден във всеки магазин от големите търговски вериги

...
Снимка bTVВсеки ден във всеки магазин от големите търговски вериги
Коментари Харесай

Бум на кражбите от магазини по празниците

Снимка bTV

Всеки ден във всеки магазин от огромните търговски вериги се записва кражба. Пикът на похищенията е през декември и януари. От бранша са сметнали, че загубите от обири за една година са 0,15 % от оборота, като това съставляват над 6 милиона лв..

Всеки ден се записват по над 400 обири, осведоми bTV. 

Боян Михайлов разпознава от надалеч недобросъвестните клиенти. За 7 години като началник на отдел „ Сигурност ” в една от най-големите вериги магазини, профилира средностатистическия апаш като мъж на възраст сред 18 и 45 години: „ Не можем да ги определим като небогати или хора, които имат потребност. Една огромна част от крадците са професионално заинтригувани ”.

Най-атрактивни и за експертите, и за дилетантите, са алкохолните питиета, козметичните артикули, млечни и шоколадови произведения, както и кофеиновите питиета. Подбират се както часовете за осъществяване на закононарушението, по този начин и местата.

Най-често откраднатото се прикрива с други артикули или с облекла. Тенденцията демонстрира, че от ден на ден крадци са дами, а междинната стойност на всяка предотвратена кражба е 15 лв.. 

Освен от обири загуби търговците търпят и от клиенти, които се хранят, до момента в който пазарят или имитират, че пазарят. Специалистите по сигурност даже описват, че не са необичайност случаите родители да насърчават децата си да похапват от насипните артикули, най-чести ядки и бонбони.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР