снимка бТВ Сянката на Делян Пеевски се вижда зад скандала

...
снимка бТВ Сянката на Делян Пеевски се вижда зад скандала
Коментари Харесай

Премиерът: Сянката на Пеевски наднича зад “Дунарит“, но той няма да вземе завода


фотография бТВ

Сянката на Делян Пеевски се вижда зад абсурда с " Дунарит ", само че предприятието никога няма да отиде при него, сподели министър председателят Бойко Борисов в понеделник пред бТВ. Той добави, че заводът няма проблем и още в понеделник на междуведомствен съвет ще се разиска дали да му се върнат лицензите.

Попитан на кого е " Дунарит ", министър председателят акцентира, че не го интересува.

" Нито Пеевски, нито Василев ме интересуват. Мен ме интересува " Кинтекс " да докарва контракти ", сподели министър председателят. “Кинтекс “ е държавната компания, която продава оръжие в чужбина.

Премиерът повтори, че желае медиаторите да се махнат от военнопромишления комплекс, тъй като в този момент стоели на входа и на изхода, и единствено прибирали облагите. Борисов уточни, че неговите държавни управления са довели компаниите от ВПК от митинги, стачки и липса на поръчки, до работа с " темпове, каквито и по време на социализма не са работили ".

Премиерът сподели, че всички предприятия от военнопромишления комплекс са значими. По мотив прекратеният договор на “Кинтекс “ с “Дунарит “, Борисов сподели, че страната няма обвързване да осъществя продукцията на частните военни фабрики.

" Ангажимент на държавната " Кинтекс " е да работи за дъжавните фабрики и в случай че остане потенциал да оказва помощ на частните ", сподели той.

Пет на 100 проблематични фрагменти в ГЕРБ

“ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, регионални шефове, зам.-областни шефове, депутати, министри. Това са 3-4 хиляди индивида. Ще му дам на господин Трифонов една писалка да напише имената на 3-4 индивида и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата неточност дава, че най-малко 5% на 3000 са проблематични “, сподели министър председателят по отношение на нападките на Слави Трифонов за “суджуците “ в ГЕРБ. През предходната седмица шоуменът разгласи, че влиза в политиката.

Премиерът изрично съобщи, че не познава някогашния началник на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, “но това не ни прави почтени, откакто е попаднал в нашата листа”. По думите му след предходното премахване на Влайков локалните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с претекста, че се бил поправил.

Бойко Борисов “въобще не желае да чува” за различен абсурден кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов, станал прочут около „ Суджукгейт”. Премиерът призна, че доста пъти са употребявали името му без негово познание, само че благодарение на „ Фейсбук” сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС.

Когато се залови подобен човек, неотложно би трябвало да бъде отхвърлен и вкаран в правосъден развой. Със страдалчество слушам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е елементарно ", сподели Борисов.

Съчувствие и схващане за Министерство на вътрешните работи

По тематиката с митингите в Министерство на вътрешните работи и настояванията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов избра да спести директните отговори. Той сподели, че “естествено “ желае работещите в бранша да получават по-добри заплати. Той напомни издигнатите нови пожарни и полицейски ръководства, само че и несвързаните с това планове за ДАНС и спецсъда. Премиерът не отговори и на въпроса дали пожарникарите се е наложило да си купят съоръжение, дарено от Канада.

За новата група за отвличания Борисов също нито удостовери, нито отхвърли, че има връзка сред нея и арестите, осъществени през уикенда. По думите му е била разрушена “сериозна група “, като Министерство на вътрешните работи и прокуратурата дооформят документите по следствието и на следващия ден ще бъде разгласен резултатът. Заловените се занимавали “с всичко, което може да ви мине през акъла “. Те били “сериозни хора “, изясни Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР