Снимка: БТА Прайдът в Сан Франциско, който е сред най-големите

...
Снимка: БТА Прайдът в Сан Франциско, който е сред най-големите
Коментари Харесай

Кулминация на шествията на ЛГБТКЮ+ общността в цяла Америка

Снимка: БТА

Прайдът в Сан Франциско, който е измежду най-големите и известните измежду ЛГБТКЮ+ общността в Съединени американски щати, притегли десетки хиляди фенове в града в неделя.

Снимка: БТА

На парада в Сан Франциско бяха видяни председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и републиканецът Адам Шиф от Бърбанк.

В Чикаго късият дъжд при започване на парада не възпря участниците в шествието, които се подслониха под тенти, дървета и чадъри.

" Малко дъжд не може да ни спре! ", написа в Туитър новоизбраният кмет на града Брандън Джонсън.

Хиляди хора извършиха улиците в събота вечерта и в Хюстън.

Снимка: БТА

" Хюстън е едно огромно и разнообразно семейство. Днес честваме хората, които са себе си, тяхната достоверна същина и желаеме да покажем на всички, че това е град, изпълнен с обич, а не с разделяне или ненавист ", сподели кметът на Хюстън Силвестър Търнър.

Сан Антонио също отпразнува своя церемониал на гордостта в събота вечер, като стотици хора извършиха централните улици.

В събота първата дама Джил Байдън се появи на прайда в Нешвил, Тенеси, където сподели на тълпата " вие сте красиви, вие сте обичани ".

Снимка: БТА

Много други градове в Съединени американски щати организираха своите знакови събития по-рано този месец, в това число Бостън, който беше хазаин на първия си церемониал след тригодишно спиране, почнало с пандемията от ковид, само че траяло и през 2022 година, защото организацията, която го ръководеше, се разпусна след рецензии, че изключва расовите малцинства и транссексуалните хора.

Снимка: БТА

Ключовото обръщение през тази година за ЛГБТКЮ+ общностите бе да се обединят против десетките, в случай че не и стотици законодателни планове, които се преглеждат в парламентите на щатско ниво в цялата страна. Законодателите в 20 щата започнаха ограничения за възбрана на грижите за транссексуални деца, а най-малко още седем обмислят да създадат същото, отбелязва АП.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР