Снимка: БОЕЦ/FacebookПротест срещу преговори с Газпром“ се провежда тази вечер

...
Снимка: БОЕЦ/FacebookПротест срещу преговори с Газпром“ се провежда тази вечер
Коментари Харесай

Протестиращи срещу преговори с „Газпром“ изрисуваха площада пред Президентството със знака „Z“

Снимка: БОЕЦ/Facebook
Протест против договаряния с „ Газпром “ се организира довечера в София. Протестът „ ГАZwithme “ и довечера прикани България да не договаря с съветския газов монополист, като представители на съдружие „ Боец “ изрисуваха пространството пред Президентството със знака на съветските войски „ Z “, който задраскаха. Протестиращите желаеха оставката на енергийния министър Росен Христов и импийчмънт на президента Румен Радев.

По-рано през днешния ден пък от съдружие „ Боец “ изрисуваха знака „ Z “ и върху стъклата на централата на „ Лукойл “ в София. С това протестиращите показаха недоволството си от „ толерирането на компанията от българските управляващи “, като означиха, че тя заплаща минимални налози в България, откакто дълги години не внасяше никакъв налог.

Протестиращите упорстват България да не заплаща за газ на Русия и декларират, че по този метод страната ни би финансирала войната на Путин в Украйна, би плащала за убийствата на съветската войска на цивилно население.

Гражданите на митинга довечера обявиха, че посредством митинга си упражняват цивилен надзор върху служебния кабинет и избирателен мониторинг по тематиките енергийна самостоятелност, почтени избори, военна поддръжка за Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР