снимка: Би Ти ВиЗам. социалният министър Росица Димитрова, която в

...
снимка: Би Ти ВиЗам. социалният министър Росица Димитрова, която в
Коментари Харесай

Росица Димитрова е горда с командировката в САЩ

снимка: Би Ти Ви

Зам. общественият министър Росица Димитрова, която в разгара на митингите на хора с увреждания избра да пътува с бизнес класа до Ню Йорк, към този момент е на масата на договарянията и през вчерашния ден през целия ден е имала срещи с протестиращи. Това стана ясно от нейно присъединяване в утринния блок на Би Ти Ви. На въпрос не й ли е неловко, че до момента в който хората стачкуват тя харчи 8300 лева за първа класа, Димитрова посочи: " Държавният запас за хора с увреждания не е дребен ".
Командировката на зам.-министъра и един държавен специалист коства над 16 000 лева Няколко пъти заместничката на Бисер Петков изясни, че не е нейна работа да купува билети и не знае за какво толкоз късно е направена резервацията, откакто поканата за конференцията е от март. Както " Сега " писа, билетите са купени в последния миг, дни преди командировката, с което в допълнение са се оскъпили. Въпреки че твърдеше, че не знае какъв брой коства билетът й, Димитрова въпреки всичко призна: „ Най-вероятно е неточност, че съм се съгласила да потегли, откакто съм видяла цената, само че не скърбя, че отидох ".
„ Не съм била на първокласна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, достойнството и гордостта да вземам участие в XI сесия на Конференцията по осъществяване на Конвенцията по отбрана на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 страни, и X и XI сесия се председателстваше от България ”, разяснява Димитрова. Тя опита да парира въпросите на Хекимян за командировката с изказванието, че " по-важното е, че изпълняваме държавната стратегия с цялостна мощ ".
Според Димитрова на този " максимален конгрес " България е получила " поздравления от всички страни ", макар че от месеци текат митинги на хора с увреждания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР