Снимка: Би Ти Ви НовинитеХиляди български шофьори са били глобени

...
Снимка: Би Ти Ви НовинитеХиляди български шофьори са били глобени
Коментари Харесай

Хиляди български шофьори останали без книжки зад граница

Снимка: Би Ти Ви Новините

Хиляди български водачи са били санкционирани зад граница и са останали без книжки, тъй като локалната полиция ги е лишила, съобщи Би Ти Ви. Най-много пострадали има в Германия, Румъния и Гърция. Нарушенията са шофиране в Европа без застраховка, след приложимост на алкохол или накотици.
3000 българи всяка година получават „ честитки ” от чужбина, а над 1000 остават без книжки. Дори и да си платят незабавно, постоянно минават месеци, до момента в който си ги приберат назад, посочи малкия екран. „ Понякога в нашата съседка Румъния се губи някъде към половин година, без значение от периода на наказването. Този, който е осъден, даже и да му е изтекло наказването, не може да получи нова брошура, защото остарялата му е отнета от полицията в съответната страна ”, изясни Алекси Стратиев, някогашен шеф на „ Пътна полиция ”.
Отнетите книжки се пращат в българските задачи зад граница, минават през Външно министерство и най-после идват в КАТ, изясни шефът на пътната полиция Бойко Рановски. Проверява се дали си е платил санкциите и си получава свидетелството назад. Затова като са в чужбина, българите карат деликатно и не дават рушвети.
„ 70 евро беше санкцията, в случай че я платиш незабавно - 35. Говорил съм по телефона и не преставам да приказвам, без хендсфри, на шанс ”, признава водачът на камион Христо Христов.
Шофьори от Благоевград се оплакват от жестоко отношение на гръцки служители на реда. Иван Николов да вземем за пример е санкциониран 300 евро там и твърди, че след инспекцията номерата на камиона му били свалени и стъпкани на земята.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР