Снимка БГНЕСДва самолета F-16 на Военновъздушните сили на Израел са

...
Снимка БГНЕСДва самолета F-16 на Военновъздушните сили на Израел са
Коментари Харесай

Москва и Дамаск: ВВС на Израел са нанесли ударите по сирийската база в Хомс

Снимка БГНЕС
Два самолета F-16 на Военновъздушните сили на Израел са нанесли удар с управляеми ракети по сирийската база в провинция Хомс. Това се споделя в известие от Министерството на защитата на Руската федерация, в което се прецизира, че няма потърпевши измежду съветниците на Москва в региона, предава TACC.
„ На 9 април сред 3:25 и 3:53 часа (московско време) два самолета F-16 на Военновъздушни сили на Израел, без да навлизат във въздушното пространство на Сирия, от територията на Ливан, са нанесли удари с управлявами ракети по летище Т-4. Подразделение на Противовъздушна отбрана на Въоръжените сили на Сирия са унищожили пет ракети “, прецизират от военното ведомство в Москва.
„ Три ракети са достигнали западната част на летището. Сред съветските съветници в Сирия няма потърпевши “, допълват от МО на Русия.

Сирийската база Т-4 провинция Хомс е била подложена на ракетна офанзива от Израел, а системата за противоракетна защита (ПВО) на страната е свалила осем ракети, предава и държавната осведомителна организация на близкоизточната република – SANA.
Източник от военните на Дамаск удостовери, че вследствие на нападението има голям брой починали и ранени, без обаче да бъде привеждана информация за точния им брой.
Източникът твърди, че ракетите са били изстреляни от ливанското въздушно пространство от изтребители F-15 на Военновъздушни сили на Израел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР