Снимка-БГНЕСВисоко ценим подкрепата на стратегическите ни партньори – САЩ, ЕК,

...
Снимка-БГНЕСВисоко ценим подкрепата на стратегическите ни партньори – САЩ, ЕК,
Коментари Харесай

Радев: Високо ценим подкрепата на САЩ, Германия и ЕК

Снимка-БГНЕС

„ Високо ценим поддръжката на стратегическите ни сътрудници – Съединени американски щати, Европейска комисия, Германия. Реализацията на предпочитаните планове на самодейността „ Три морета ” ще промени радикално обстановката в нашия район и Европа като цяло. Постоянното развиване на тези планове – 90 през 2021 година, демонстрира равнището на нашите упоритости ”.

Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на полемиките във втория ден на самодейността „ Три морета ”.

„ Тези упоритости обаче демонстрират, че има забележителен недостиг. Изправени сме пред нуждата да ги осъществяваме без значение от бюджета. Това дава още един мотив за полемики – какъв брой ефикасни сме ние е в реализирането на трансграничните и вътрешно районните подходи, като развиваме многогодишната европейска финансова рамка и нашите финансови проекти. Колко ефикасни сме в планирането, вземането на решения и ръководството на тези процеси в границите на самодейността? Използваме ли задоволително всеобхватни принадлежности за тези цели? Дали сме задоволително отдадени на нашите обещания за финансиране в границите на фонда? Какви са нашите критерии за триумф? ”, сподели още президентът.

Той изясни, че в четвъртък е разисквано съдействието в образованието, науките, технологиите, нововъведенията.

„ Много добре е за бизнеса, за жителите ни да видят, че политическото управление, държавните институции, организации, интернационалните институции, банките за развиване, търговско-промишлените покои, бизнес асоциациите се събират дружно и разискват намерено всички значими проблеми. Това значи, че нашата самодейност продължава да генерира хрумвания и насоки, с цел да засилим развиването, да подобрим цифровата, транспортната и енергийната съгласуваност, да предизвикваме стратегически спор за бъдещето на района ", сподели Румен Радев.

По думите му срещата на върха в София е още едно доказателство, че самодейността се развива като неповторим инструмент, който ускорява потенциала да се развиват другарските връзки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР