Снимка БГНЕС архивИзраелският премиер Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Саудитска

...
Снимка БГНЕС архивИзраелският премиер Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Саудитска
Коментари Харесай

Израелският премиер и престолонаследникът на Саудитска Арабия са провели тайни разговори в Аман

Снимка БГНЕС списък
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Саудитска Арабия са провели секрети диалози в йорданската столица Аман, оповестява израелският вестник Maariv, представен от съветската организация Sputnik, представена от Фокус.
Срещата се е провела на фона на визитата в Аман на специфичния консултант на американския президент Доналд Тръмп Джаред Кушнер.
По-рано различен израелски вестник Haaretz заяви, че Нетаняху скрито се е срещнал с краля на Йордания Абдула II в Аман, където са обсъждали районното развиване и укрепването на двустранните стопански връзки.
През ноември 2017 година израелският министър председател Бенямин Нетаняху призна, че макар неналичието на дипломатически връзки с Рияд, Тел Авив е имал " контакти " със Саудитска Арабия, за които е споделил, че са били държани в загадка.
Същия месец началникът на щаба на защитата на Израел Гади Айзенкот разкри, че страната му е подготвена да показа разследваща информация с Рияд, с цел да " се изправи против Иран ".
След като Рияд отхвърли обвиняванията за подсилване на връзките си с Тел Авив, саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман призна правата на Израел да съществува по-рано тази година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР