Снимка: Агенция МитнициМитнически служители задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт

...
Снимка: Агенция МитнициМитнически служители задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт
Коментари Харесай

Митнически служители задържаха 44 355 таблетки диазепам

Снимка: Агенция " Митници "

Митнически чиновници задържаха 44 355 таблетки лекарствен артикул в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин-Калафат, оповестяват от прокуратурата.

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Около 13,15 ч. на 14.01.2021 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин-Калафат, митническите инспектори са отклонили за инспекция лек автомобил „ Мазда “ с британска регистрация, ръководен от българския жител Г.Г.

46-годишният лидер е обяснил, че пътува за Англия. В багажника на колата са били открити куфар и персонални движимости. Митническите чиновници са съпроводили водача до ТИР Терминала във Видин, където е била осъществена щателна инспекция на транспортното средство.

В естествена празнина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III - Рискови субстанции към Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични. Още от същия лекарствен артикул митническите чиновници са разкрили и в други кухини в автомобила - в предната лява врата, двете задни порти и пространство в багажника над бронята. Общото количество на арестуваното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Г.Г. е бил притеглен в качеството на обвинен и арестуван за нелегално преместване през границата на страната на наркотично вещество. Съдът е наложил на обвинения мярка за неотклонение „ домакински арест “. Разследването по случая продължава.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР