Снимк: БулфотоЕдин от тримата задържани за убийството на възрастна жена

...
Снимк: БулфотоЕдин от тримата задържани за убийството на възрастна жена
Коментари Харесай

Един от тримата задържани за убийството в София е с повдигнато обвинение

Снимк: Булфото

Един от тримата арестувани за убийството на стара жена в София е с повдигнато обвиняване. Инцидентът стана в парк в квартал " Бояна ".

Вчера бяха арестувани трима души, само че единствено един остана в ареста – мъжът, който е живял на фамилни начала с дамата. Той има няколко присъди, една от които за ликвидиране. Жертвата е била ударена с каменна плоча по главата, демонстрират събраните доказателства, оповестява Българска национална телевизия.

В 10.55 часа през днешния ден в Софийската градска прокуратура е постъпило съобщение от Столична дирекция на вътрешните работи за стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс. До този миг държавното обвиняване се осведоми за убийството на стара жена от средствата за всеобщо осведомление. В тази връзка бяха извършени множеството диалози със Столична дирекция на вътрешните работи за докладване на материалите за към този момент формираното наказателно произвеждане с оглед установяване на наблюдаващ прокурор, който да реализира управление и контрол върху дейностите по следствието.

Материалите по делото са били докладвани в СГП след 13.00 часа на 14.07.2021 година, т.е. 22 часа след убийството.

При обзор на материалите наблюдаващият прокурор установи, че все още на докладването им не са били осъществени редица дейности по следствието - не са били конфискувани записите от инсталираните наоколо до местопроизшествието камери за видеонаблюдение, не е било осъществено различаване на арестуваното за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи лице от открит очевидец – свидетел, не е била призната по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза.

Задържани са трима за тежкото ликвидиране в кв. " Бояна "

Софийска градска прокуратура даде съответни инструкции на проверяващия орган по премахване на позволените процесуално – следствени дейности и превъзмогване на непълнотите в събраните доказателства.

Изискани са записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи – видеотехническа, биологична, дактилоскопична, разпитани са голям брой очевидци.

След осъществяване на указаните от СГП дейности и различаване на арестуваното лице, в качеството на обвинен за осъществено съзнателно ликвидиране на 63-годишната Е.Т. е притеглен Х.Х. (на 57 години).

Мъжът е осъждан за причиняване на междинна телесна щета на убитата Е.Т. през 2015 година. Освен това по отношение на него има неоправдателни присъди за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежна защита и за ръководство на МПС след приложимост на алкохол.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Х.Х.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР