Снежина Захария и Тодор Кирязов са двама от основателите на

...
Снежина Захария и Тодор Кирязов са двама от основателите на
Коментари Харесай

Стартъпът Insurify разширява дейността си в САЩ и България


Снежина Захария и Тодор Кирязов са двама от създателите на Insurify
(снимка: Insurify)

Създаденият от българи американски софтуерен стартъп Insurify получи 100 милиона $ финансиране по капиталов рунд от Серия Б, което ще употребява за разширение на активността си както в Съединени американски щати, по този начин и у нас.

Сделката е ръководена от Motive Partners – капиталова компания, с фокус към частните компании от финансово-технологичния бранш. Във  финансирането вземат участие съществуващите вложители Viola FinTech, MassMutual Ventures, Nationwide, Hearst Ventures, Moneta VC, както и новите Viola Growth и Fort Ross Ventures.

Insurify е виртуален осигурителен сътрудник. Базираната на изкуствен интелект платформа за сравняване на застрахователни артикули е ръководена от българите Снежина Захария – създател и основен изпълнителен шеф, Тодор Кирязов – съосновател и основен продуктов шеф и Гиоргос Захария – съосновател и президент на метатърсачката Kayak.
още по тематиката
По-рано тази година Insurify откри развоен център в София, като притегли умел екип от софтуерни инженери и специалисти по изкуствен интелект от Skyscanner. Офисът на компанията се разраства и в други посоки – като продуктов дизайн, маркетинг и реклама.

До момента, дружно с приключването на финансирането от Серия А през четвъртото тримесечие на 2019 година, Insurify е получила общо $128 млн. финансиране. Компанията усили шест пъти приходите си и реализира смесен годишен приръст от 151% за последните три години.

Платформата ще употребява новото финансиране, с цел да разшири активността си и да форсира своите проекти за напредък. Това включва по-нататъшно разширение и диверсификация на застрахователните продуктови вертикали на компанията, включване на повече предложения в действително време, възстановяване на функционалността на продукта, наемане на още чиновници в Съединени американски щати и България и други

„ Insurify вкарва революционна технология за онлайн предложение на застрахователния пазар, оценен на 2 трилиона американски $ единствено за Съединените американски щати ”, съобщи Джеймс О’Нийл, сътрудник и създател на Motive Partners.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР