Снегът започна да вали. Очаква ни застудяване, което ще продължи

...
Снегът започна да вали. Очаква ни застудяване, което ще продължи
Коментари Харесай

Експерти предупреждават: Снегът започна да вали, а в следващите дни ни очакват застудяване и...

Снегът стартира да вали. Очаква ни захлаждане, което ще продължи в границите на 10 дни. Това съобщи Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология в ефира на Нова тв.

" Снегът ще вали над Западна България и Централна-Северна. Най-много сняг ни чака в южните, изключително планински региони. Там се чакат и кодове за рисково време. Те се дължат на идния мощен вятър, който ще сътвори условия за преспи и заплаха по пътищата ", съобщи специалистът, представен от Блиц.

По думи на експерта ни чака арктически мраз, който е наименуван по този начин единствено поради произхода ни, само че това не значи, че не сме виждали и по-студено време. 

" През идващите дни следва захлаждане. Температурите са естествени за зимата. Застудяването ще продължи в границите на десетина дни, на два пъти. Единия път е през днешния ден и на следващия ден. След това ни чака напълно леко повишение в неделя. Най-ниските минимални темпратури ще са към понеделник ", добави специалистът.

Запитана какво време ни чака през целия месец, Стойчева съобщи: " След настоящето захлаждане, колкото по – напред отиваме във времето, толкоз повече понижава сигурността на прогнозата. Очаква ни зимен месец с температури приблизително за месеца към и под нормата. Това не значи че няма да има някой различен ден с по-високи температури от естественото ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР