Сн. БГНЕС/ЕПА Общо 25 милиарда долара бяха изтрити от пазарната

...
Сн. БГНЕС/ЕПА Общо 25 милиарда долара бяха изтрити от пазарната
Коментари Харесай

Криптовалутите понесоха тежък срив от близо 10 процента


Сн. БГНЕС/ЕПА

Общо 25 милиарда $ бяха изтрити от пазарната капитализация на цифровите валути при затварянето на тържищата в четвъртък, оповестява финансовата организация MarketWatch, представена от БНР. Спадът е с 9.3% единствено за ден.

Водещата криптовалута биткойн се гмурна трайно под равнището от 7500 $ в четвъртък, а в петък спадът се задълбочи и доближи ново дъно от 6620 $. След това валутата възвърне част от позициите си и се закрепи на към 7250 $. В началото на годината биткойнът се търгуваше за над 15 000 $.

Останалите цифрови валути също претърпяха съществени загуби в последните дни. Етериумът се обезцени с 11.2% (до 400 долара), биткойн кеш се срина с 14.7% (до 733 долара), лайткойн е надолу с 11.2% до 117 $, а рипълът стигна цена от 53 американски цента.

От началото на годината финансовата промишленост с цифрови валути регистрира внезапно утежняване поради закриването на голям брой електронни тържища за търговия и стягането на регулациите.

Една от аргументите за " кошмарния " четвъртък беше новината на японската организация Nikkei за затварянето на две тържища за търговия с криповалути – Mr. Exchange и Tokyo GateWay. По-строгата регулаторна политика в Япония бе предшествена от кражбата от борсата Coincheck на криптовалути за към 530 млн. щатски $.

В своя интернет блог компанията Mr. Exchange съобщи, че разисква процедура за връщане на потребителските активи, като на по-късен ще разгласи съответни ограничения в тази посока. Компанията Tokyo GateWay към момента не е направила публично известие след информацията на организация Nikkei, представена от БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР