сн: Архив/БГНЕС Поредният спор между управляващи и опозиция, преминаващ под

...
сн: Архив/БГНЕС Поредният спор между управляващи и опозиция, преминаващ под
Коментари Харесай

Казусът ″Ерменков″ премина в спор между ГЕРБ и БСП на тема кой е по-голям европеец


сн: Архив/БГНЕС

Поредният спор сред ръководещи и съпротива, преминаващ под формата на парламентарни заявления при започване на новата седмица, бе във връзка статус на депутата от " Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков във Facebook.

В сряда, откакто ден по-рано евродепутатите от ГЕРБ разкритикуваха българския си сътрудник социалист, и парламентаристите от ГЕРБ показаха възмущението си от проявките на Ерменков във връзка президентския избор в Москва.

Покрай изборите за президент в Русия в неделя той написа: " Крим гласоподава за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия, над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, Съединени американски щати, Федерална Република Германия, Франция, Европейски Съюз в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим сподели своята тежка дума, а Вие, както го беше споделил Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти! ".

ГЕРБ: Ерменков разрушава националния интерес и българско-руските връзки

В декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков изясни, че Таско Ерменков нарушава освен българския народен интерес, само че и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се построяват българско-руските връзки. Според ГЕРБ написаното говорело и за литературна и историческа неначетеност на създателя.

" Обръщаме внимание на това изявление, тъй като то продължава една рискова антиевропейска наклонност, която се развива от две години в най-голямата опозиционна партия в България. Това не е първото антиевропейско изявление от страна на народен представител от Българска социалистическа партия. След като от тази естрада социалист изиска привикване на референдум за участието на България в Европейски Съюз и НАТО, в изявлението на Таско Ерменков партньорски страни като Съединени американски щати, Германия и Франция, а по-късно заедно и целият Европейски Съюз, от който България е част, са наречени идиоти″, се споделя в декларацията на ГЕРБ.

″Припомняме, че точно тези страни и Европейски Съюз като цяло са главният и единствен поръчител както за националната сигурност на България, по този начин и за икономическото и общественото развиване на страната. В същото време в изявлението на Таско Ерменков се показва цялостна и безусловна поддръжка за анексията на Крим от страна на Русия, което опонира не просто на българската държавна позиция, подържана от няколко държавни управления, само че и на българския народен интерес, съгласно който за България е стратегически значимо да бъде спряно каквото и да било прекрояване на държавни граници в Европа. За българската национална сигурност е от изключително значение проблемите сред другите страни да се вземат решение спокойно благодарение на интернационалната общественост и на основата на интернационалния правов ред ", прочете още Биков.

Формацията на Борисов упорства водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да отговори на три въпроса. ГЕРБ питат шефката на левицата поддържа ли съхраняването на териториалната целокупност на Украйна, поддържа ли преразглеждане на държавни граници в Европа, което би могло да засегне редица европейски страни, както и дали анексията на Крим и основаването на опция за преразглеждане на държавни граници в Европа оттатък интернационалния правов ред обслужват българския народен интерес или го повреждат.

Кой е по-голям европеец

По думите на Биков точно позициите на Българска социалистическа партия по тези въпроси ще дадат отговор на питането каква партия е Българска социалистическа партия и до каква степен нейните стратегически цели се основават на българския народен интерес. В декларацията се загатва и апелът на Нинова към премиера Бойко Борисов да отбрани националния суверенитет и териториалната целокупност на България във връзка с Турция, когато тя се е позовала на интернационалното право и правилата за добросъседство.

" Произвеждате кавги, спорове, проблеми ", разгласи в отговор депутатът от левицата Кристиан Вигенин и сподели, че по този начин дават опция на опозицията да ги употребява против тях. Според него задачата на ГЕРБ била да внушава на българските жители, че би трябвало да избират по-малкото зло, в което партията на Бойко Борисов се припознава.

" Дъното е да ни занимавате с фейсбук статуси на депутати в персоналните им профили. Демонстрирате беззащитност с сходни заявления ", разгласи още Вигенин. Той означи още, че декларацията даже не се чете от управлението на парламентарната група на ГЕРБ, а се употребяват " наемници ". По думите на социалиста евродепутатите от ГЕРБ се държали като в детската градина и се занимавали с писане на доноси.

Според Кристиан Вигенин ГЕРБ се мисли за европейска партия, само че е пристигнала наготово през 2009 година, до момента в който Българска социалистическа партия 10 години преди този момент е полагала старания за евроинтеграцията на страната. Той попита за какво Бойко Борисов не идва в Народното събрание да приказва за европредседателството и заключи, че ръководещите целят да основават непрестанно кавги.

Ерменков: Аз пиша по къси гащи, а те желаят да заглушат ЧЕЗ

Таско Ерменков избра да приказва по случая в коридорите на Народно събрание пред публицисти. По думите му ГЕРБ се пробват да разсеят обществото от абсурда за договорката с ЧЕЗ с " един Таско Ерменков ".

" Това, което пиша във фейсбук, го пиша вечерно време, извинете, по къси гащи, с фанелка, с компютъра на коленете си, тъй че няма по какъв начин да бъде партийно мнение това нещо ", описа той.

Според него би трябвало да стане ясно на българите, че ръководещите от дълго време е трябвало да паднат от власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР