Смятаме, че ще сме на балотаж. Имаме много добри шансове.

...
Смятаме, че ще сме на балотаж. Имаме много добри шансове.
Коментари Харесай

Деян Николов от Възраждане: Имаме много добри шансове, ще сме на балотаж в София

„ Смятаме, че ще сме на балотаж. Имаме доста положителни шансове. Това виждам по улиците на София – хората непрекъснато ме стопират и показват поддръжка. Така че влизаме в конкуренцията с упованието да сме на балотаж ”. Това съобщи претендентът на „ Възраждане ” за кмет на София Деян Николов в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по Нова нюз.

Той разяснява и удължената отмора на депутатите преди локалните избори, която беше гласувана през днешния ден в Народното събрание.

„ Управляващите имаха лист от закони, които желаеха да одобряват преди ваканцията. Явно се движат добре с него. Предполагам, че по тази причина решиха, че понеделник и вторник може да са неработни дни ”, разяснява Николов. „ Смятаме, че Народно събрание би трябвало да работи – това ни е работата. Но съответно това Народно заседание колкото по-малко работи, толкоз по-добре, поради всички проблеми, които основава в страната ”, разяснява Николов, който е и народен представител.

Относно предлагането за основаване на Комисия за надзор на еврофондовете, Николов упрекна ръководещите, че „ не могат да си поделят 3 милиарда от ПВУ ”.

„ ПП-ДБ държат изпълнителната власт, ГЕРБ и Движение за права и свободи държат законодателната власт. Предполагам в границите на няколко дни ще седнат на масата, ще се схванат по какъв начин ще си поделят средствата и най-вероятно всичко ще завърши до такава степен. Загубата ще е за нас българите ”, сподели Николов.

„ Не виждам какво ще прави тази комисия, като се изключи че ГЕРБ и Движение за права и свободи си подсигуряват, че ще имат директен надзор и в избрани обстановки ще могат да извиват ръцете на ПП-ДБ, тъй че разпределението на средствата и кражбите да е по-равно. Това е моят персонален прочит ”, сподели Николов.

Той разяснява и за какво страната ни губи пари по ПВУ.

„ Хора, които брутално излъгаха и се занимават единствено със схеми в последните няколко седмици, в този момент са хвърлили око на няколко милиарда и посредством близки до тях компании се стараят да завоюват плановете. Сигурен съм, че ще ги завоюват. Ние ще ги следим и осветлим, само че най-вероятно няма да можем да ги спрем. Те са си създали обединението и си разпределят порциите на властта ”, сподели Николов.

Според него условията към България по ПВУ са неприятни в дълготраен проект за страната ни.

„ Ще имаме пропуснати изгоди в границите на десетки милиарди. Цялата зелена договорка няма по какъв начин да се случи, без да преминем през енергийна рецесия. Каквито и пари да хвърлят като обезщетения в дълготраен проект, няма по какъв начин да е положително за нас и цените на електрическата енергия ще стартират да порастват ”, сподели Николов.

Като претендент кмет Николов изясни, че има огромен управнически опит. В последните години се е занимавал с бизнес и мениджмънт, управлявал е няколкостотин чиновници. През последните 5-6 години е бил действен шеф на компания, която въз основата изкуствен интелект е разработвала логаритми за решение на комплицирани транспортни задания на някои от най-големите международни логистични компании.

Според него изкуственият разсъдък може да се приложи и във връзка с трафика в София.

„ Като преглеждаме целия трафик, дружно с градския превоз, като една обща система. Трябва да натрупаме данни, които с някои логаритми могат да дефинират модели, по които да се реализира оптимизация във връзка с трафика и превоза в София. В бизнеса за огромни компании сме реализирали сред 5 и 20% оптимизация. Говоря посредством метаморфоза и оптимално решение, без вложения в огромни инфраструктурни планове. Само посредством подобен план могат да се реализиран 10% оптимизация на трафика в София, което може да бъде осъществено в границите на 1 мандат ”, съобщи Николов.

Кандидатът на „ Възраждане ” очерта и главните си цели, в случай че бъде определен за столичен кмет.

„ Много ми бърка в здравето чистотата на София. Една от задачите, които сме си сложили, е в края на този четиригодишен мандат София да бъде най-чистата столица в Европа ”, сподели Николов.

„ Имаме 260 милиона бюджет за чистотата. Там първо би трябвало да се направи проверка на компаниите, които сега поддържат чистотата в София. Те са близки до някои, да кажем, олигарси в България. Там това е доста съществено перо - над 74 милиона са за сметоизвозване. Отделно за непорочност са още доста над 100 милиона. Ще създадем проверка, ще създадем различен конкурс, ще създадем механизми за надзор. И аз тук бих споделил, че като кмет, столичният инспекторат ще бъде под наръчен режим при мен, тъй като оттова би трябвало да идва контрола, дали всичко се съблюдава. В момента казусът е, че доста от почистването на София се прави фиктивно, а не действително ”, счита Николов.

„ По отношение на „ Топлофикация ” особено, там страната би трябвало да се намеси. " Топлофикация София " е в обстановка, в която без съществени вложения няма по какъв начин да се случат нещата. Но би трябвало да се вземе решение, тъй като сега се наливат средства в бездънна яма ”, разяснява още претендентът за столичен кмет.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР