Смятам, че случилото се в САЩ е предупреждение за нашите

...
Смятам, че случилото се в САЩ е предупреждение за нашите
Коментари Харесай

За първи път френският парламент избра жена за председател

„ Смятам, че случилото се в Съединени американски щати е предизвестие за нашите демокрации и французите би трябвало да бъдат отпред във връзка с правата и свободите на дамите “, съобщи Бенжамен Хадад, законодател от партията на Макрон.

Долната камара на френския парламент избра Яел Браун-Пиве от центристкия алианс на президента Еманюел Макрон за собствен нов ръководител. Тя е първата жена, която заема този пост, заяви Асошиейтед прес и Българска национална телевизия.

Браун-Пиве е някогашна социалистка, която се причисли към партията на Макрон през 2016 година, и е относително нова в законотворчеството. Тя беше определена с скрито гласоподаване измежду претенденти от съперничещи си партии.

Сред първите въпроси, с които се чака да се сблъска новото Национално заседание, е предлагането на партията на Макрон за регистриране на правото на аборт във френската конституция. Мярката е подбудена от решението на Върховния съд на Съединени американски щати от предходната седмица да отнеме конституционната отбрана на дамите за аборт, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР