Смятам, че държавата отново ще потърси помощта на хотелиерите за

...
Смятам, че държавата отново ще потърси помощта на хотелиерите за
Коментари Харесай

Веселин Налбантов, БХРА: Смятам, че държавата отново ще потърси помощта на хотелиерите за украинските бежанци

Смятам, че страната още веднъж ще потърси помощта на хотелиерите за украинските бежанци. Това сподели за " Фокус " Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според него страната не е съумяла да откри точната формула във връзка с бежанците.  

" Нещата са доста объркани. Първо, тъй като страната не съумя да притегли тези хора и да ги интегрира. Най-голямата неволя на всички бизнеси в България е неналичието на фрагменти, а ние не успяхме да интегрираме тъкмо тези хора, които са толкоз близки до нас като религия, език и просвета, в сложния за тях миг ", уточни той.

Според него държавните бази, в които ще бъдат настанени бежанците от Украйна, не са задоволително добре пригодени за живеене.

" Спекулира се, че всички те са капризни. В огромната си част това са майки с деца. Разбира се, има и доста заможни измежду тях, само че е обикновено да има и такива при толкоз многочислено население. Сега рискуваме да загубим имиджа си на толерантна нация, която се оправя добре с мигрантите, поради някакви несъответстващи дейности на бюрокрацията ни ", добави Налбантов.

Той изясни, че, в случай че се наложи, хотелиерите са подготвени още веднъж да одобряват украинските бежанци, за което обаче би трябвало наложително да бъдат съответно обезщетени.

" Според мен се чака нова мощна бежанска вълна от Украйна ", сподели още зам.-председателят на БХРА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР