Смолян. Смолянската болница отбеляза Деня на здравния работник с едноминутно

...
Смолян. Смолянската болница отбеляза Деня на здравния работник с едноминутно
Коментари Харесай

С вой на сирени и едноминутно мълчание здравните работници от МБАЛ - Смолян почетоха паметта на починалите медици

Смолян. Смолянската болница означи Деня на здравния служащ с едноминутно безмълвие и писък на сирени в памет на умрелите медици от COVID-19 медици, оповестиха от болничното заведение . Десетки лекари, сестри, санитари, спомагателен личен състав, се събраха пред постройката на болничното заведение да отдадат респект към изгубилите свои сътрудници борбата с ковид.

„ Днес е Световният ден на здравето. Посрещаме го спорно – с почитание към труда на всички, с горест за загубите на сътрудници, само че и с оптимизъм, че ще може да върнем естествения си живот ”. Това сподели зам.-директорът на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров ” доктор Емилия Апостолова. „ В далечната 1948 година се основава Световната здравна организация. И този ден е разгласен за Световен ден на здравето. Посрещаме днешният ден не толкоз като празник, колкото като равносметка, почитание към труда на всички. От името на изпълнителния шеф на МБАЛ Смолян доктор Марин Даракчиев, от името на зам.-икономическия шеф Недялка Стаевска и от мое име, споделям едно голямо благодаря, почит и реверанс към всички, които дават най-много от живота си, от професионализма си в тези тежки времена. Пожелавам на вас и фамилиите ви здраве, шанс, разцвет и още сили. Честит празник! ”, добави още доктор Апостолова.

След приветствените адреси здравните служащи бяха зарадвани с осъществяването на няколко родопски песни. Секретарят на читалището в село Момчиловци Васка Мавродиева подари от името на всички свои съселяни икона, която да закриля както работещите в болничното заведение, по този начин и техните пациенти.

На церемонията участваха регионалният шеф Недялко Славов, шефът на РЗИ – Смолян доктор Мими Кубатева, шефът на РЗОК Румяна Карагрошева, и десетки работещи в смолянската болница.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР