Смолян. Нашето членство в Европейския съюз е голям шанс за

...
Смолян. Нашето членство в Европейския съюз е голям шанс за
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Елена Йончева, „БСП за България“: Нашето членство в Европейския съюз е голям шанс за България, но ние не го използваме

Смолян. Нашето участие в Европейския съюз е огромен късмет за България, само че ние не използваме този късмет. Това съобщи в Смолян лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Това не се усеща в домовете на хората, в техния град или село, уточни тя. По думите на Йончева, с еврофондове се оправят плочки и градинки, само че не се влага в произвеждане и средства, които да основават работни места, не се влага в принадена стойност. „ Защо тези големи средства и дотации не стигат до българина, с цел да не емигрира. Всеки втори българин емигрира. Защото такава е политика на държавното управление, те не отделят внимание да финансират млади фермери. 70 % от европейските дотации са дадени на под 100 компании. В България има 90 000 регистрирани селскостопански производители. Как да се върнат хората на село, откакто нямат късмет да стигнат до тези фондове. Трябва да попълнят 46 документа, с цел да аплайват по еврофондовети. Системата е направена по този начин, че да не дава опция за развиването на българското село и българите от чужбина да имат късмет за реализация в България “, безапелационна е Йончева.
Тя означи, че държавното управление твърди, че в България има непоклатимост, само че уточни, че в планинските региони на България, 48 % от популацията е на прага на бедността и общественото изключване, а междинният % за страната е 40 %. „ Кое и това държавно управление, което още ръководи при сходна непоклатимост, то би трябвало да бъде пометено. Най-бързия метод да го създадем е да гласуваме на 26 май. Това са избори за България. От 26 май можем да покажем, че те си отиват и това ще бъде необратим развой. Ще има нови парламентарни избори. Смятам, че това е пътят да се избавим от тази бенда която се разпада, тъй като хората видяха, че това е една голяма машина за грабежи “, акцентира Елена Йончева. Тя уточни, че за 12 години откогато България е Европейски Съюз, сме на всички последни места в Европейски Съюз. „ Борисов освен сложи България в кьошето на Европейски Съюз, той извади България от Европа “, безапелационна е Йончева.
Тя разяснява и увеличаващата се беднотия и обезлюдяването на селата. „ Всяко 10-о село или е без поданици, или е с по-малко от 10 поданици. В образованието, за 10 г, 60 % от приключилите своето обучение са функционално необразовани. Политиката очевидно е ориентирана към изтриване на положителния български ген и изтриване на България. Социолозите споделят, че след 10 години при тази наклонност, България ще се трансформира в демографска пустиня. Това значи, че на 60 % от територията на страната ще живеят по-малко от 10 души на кв. км “, сподели още Елена Йончева и акцентира, че хората няма да разрешат това да се случи, в случай че гласоподават на 26 май.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР