Смолян. Малките възпитаници на ДГ Радост от квартал Устово се

...
Смолян. Малките възпитаници на ДГ Радост от квартал Устово се
Коментари Харесай

Смолян: Деца от Детска градина „Радост” спечелиха първо място от Националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче”

Смолян. Малките ученици на ДГ „ Радост ” от квартал " Устово " се показаха чудесно и се завърнаха с първо място от извършения в Стара Загора Национален детски фолклорен конкурс „ Орфеево изворче ”, който се организира от 23 до 25 март т.г. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Талантливите малчугани изправиха публиката на крайници и получиха бурни овации откакто показаха „ Танц на площада ”, който е по хореография на Олга Келевска. 13-те деца бяха облечени в достоверни родопски носии и показаха благосъстоянието на родопския фолклор. Престижното 5-членно жури справедливо им даде първа премия в Първа възрастова група от 4 до 7 години.
" За да стане факт нашето присъединяване, желая да благодаря на управлението на Община Смолян, което пое всички разноски по пътуването, престоя, храната, нощувките и таксата за присъединяване на нашите деца, родителите, които ги придружаваха и личния състав от детската градина ", заяви временно-изпълняващия длъжността шеф на детското заведение Донка Русинова. Общината даде опция да децата да се изявят и да покажат какъв брой са надарени, уточни още шефът.
Над 1 000 участници се включиха в Осемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „ Орфеево изворче ”, който се организира под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Конкурсът се провежда от община Стара Загора и Национален музикално - фолклорен съюз „ Орфеево изворче ”. На три подиуми се изявиха фолклорни групи и самостоятелни реализатори от разнообразни жанрове на фолклорното изкуство.
Целта на състезанието да се пази и обогатява българския достоверен фолклор и традициите на народно-песенното и инструментално изкуство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР