Смолян. Близо 10 000 лв. са събрани за ремонт на

...
Смолян. Близо 10 000 лв. са събрани за ремонт на
Коментари Харесай

Смолян: Близо 10 000 лв. са събрани за ремонт на изгорялата къща в Момчиловци

Смолян. Близо 10 000 лева са събрани за ремонт на изгорялата къща в Момчиловци, като дарителската акция продължава. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Смолян кметът на селото Сийка Суркова. В постройката са живели 10 души, а покривът изгоря при огромен пожар на 18 декември, като съществени вреди са нанесени и на обособените жилищата.
Суркова уточни, че на благотворително новогодишно празненство поданици и посетители на Момчиловци са събрали 1 715 лева, а на концерт на локални самодейци в читалището - още 844 лева В дарителската сметка за потърпевшите има към 3 000 лева, в които са включени и парите на коледарчетата от селото, които са дали събраните от обичая средства, с цел да подкрепят своите съселяни. Община Смолян отпусна еднократна помощ от по 300 лева за всеки живеещ в къщата и оттова общо 3 000 лева също ще бъдат вложени в ремонта. 1 000 лева са дарени от поданици на Момчиловци, работещи в Дубай, като волята им е парите да се употребяват за керемиди на покрива. Кутиите за събиране на средства, сложени в комерсиалните обекти в Момчиловци, Смолян и Широка лъка ще бъдат отворени след празниците.
Суркова означи, че на новогодишното празненство Кирил Хаджихристев – ръководител на фондация „ Крос “м е оповестил, че след събиране на всички средства от дарения, фондацията ще заплати останалата част от ремонта на опожарената къща. Кметът на Момчиловци сподели още, че ремонтът на покрива върви добре, като съвсем е построена структурата и чакат да се сложат керемидите, с цел да се приключи напълно и да стартират дейностите по възобновяване на жилищата в постройката, като на горните етажи те са с най-сериозни вреди. Суркова изрази благодарността си към всички, които са се включили към идеята – на самодейците, на певицата Нина Иванова, на всички поданици и посетители на Момчиловци, които са отделили от личните си средства и са отворили сърцата си, с цел да оказват помощ на хората, изпаднали в потребност.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР