Сметната палата, в свое съобщение изрази възмущение от твърденията на

...
Сметната палата, в свое съобщение изрази възмущение от твърденията на
Коментари Харесай

Сметната палата: Костадин Костадинов да каже истината за партийните субсидии

Сметната палата, в свое известие изрази отвращение от изказванията на ръководителя на Политическа партия “Възраждане “ Костадин Костадинов във връзка с партийните дотации пред една национална телевизия и ги окачестви като погрешни. Ето какво се споделя в известието:
" В предаването „ Неделята на NOVA “ на 3 май 2020 година бе излъчено следствие на журналиста Васил Иванов „ Как съперници на партийните дотации харчат държавните пари? “.
В него бяха изнесени обстоятелства, свързани с опцията Политическа партия „ Възраждане “ да се откаже от полагащата й се по закон държавна дотация, която явно е била получавана, разходвана и част от нея дарена, според показаните и одитирани от Сметната палата финансови доклади.
На поставения въпрос към Костадин Костадинов, ръководител на Политическа партия „ Възраждане “: „ Защо партията, макар изразеното си обществено предпочитание да се откаже от приемането на държавна дотация, не го е направила? “ в предаването той отговори, че незабавно след изборите през 2017 година е отправил питане към Сметната палата, откъдето му споделили, че това е невероятно.
Това изказване на Костадин Костадинов не дава отговор на истината. Сметната палата в никакъв случай не е давала инструкции и не се е произнасяла, че няма опция за отвод от приемане на държавна дотация.
В свое писмо (с изх. № 48-00-336/13.04.2017 г.), в отговор на документално питане от Костадин Костадинов за опциите да се откаже от дотацията, Сметната палата уточни, че методът за даването на средствата за субсидиране на партиите и обединенията се дефинира от министъра на финансите на съображение член 27, алинея 2 от Закона за политическите партии. В същото писмо Сметната палата уточни още, че няма законова възбрана политическите партии да подаряват средства, в случай че смятат, че това е присъщо за активността им.
Сметната палата приканва ръководителя на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов обществено да опровергае погрешното си изказване и да оповести пред обществото обективната истина ".
Вижте още:
Образуваха досъдебно произвеждане против водача на " Възраждане ", той съзря репресия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР