Сметките за ток често са доста големи в модерния дигитален

...
Сметките за ток често са доста големи в модерния дигитален
Коментари Харесай

Германия плаща на потребителите да използват зелена енергия

Сметките за ток постоянно са много огромни в модерния цифров свят, само че понякога се случват и чудеса. В Германия да вземем за пример е следен феномен, когато един изключително ярък и безоблачен ден е презаредил слънчевите и вятърните електрически генератори.

Към 13:00ч на 8 май, генерираната зелена сила в страната е осигурявала 55 гигавата от употребяваните 63 гигавата – към 87% от общата консумация. Плюс останалите електрически централи в страната, създаваната сила е надвишила употребяваната. Това значи, че за къс интервал цената на тока е била отрицателна, т.е. на потребителите е било плащано да употребяват ток.

Подобно нещо се случи в Дания предходната година, когато изключително прохладен ден зареди дотам ветрогенераторите, че единствено турбините генерираха 140% от общото ползване на страната, като непотребната електрическа сила беше изнесена за Германия, Норвегия и Швеция.

Германия се стреми да излезе на челно място по възобновими източници на електрическа енергия, като проектите са страната да разчита напълно на тях през 2050г.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР