Ако някога сте мечтали да прекарате ден обградени от красиви

...
Ако някога сте мечтали да прекарате ден обградени от красиви
Коментари Харесай

Градините Кюкенхоф

Ако в миналото сте мечтали да прекарате ден обградени от красиви цвета, градините Кюкенхоф в Холандия няма да ви разочароват. Богато многообразие от приятни аромати гали обонянието ви, а цветовете завладяват погледа ви. Холандия има достойнството да се слави с най-голямата цветна градина в света.

Кюкенхоф в превод значи „ зеленчукова градина ” и е кръстена на билковата градина от кухнята на замъка на Jacoba van Beieren. Разположена покрай Лис, сред Амстердам и Хага, градината събира 7 милиона цветя, които са засаждани на ръка и покриват повърхност от 8 акра.

 

След гибелта на Jacoba van Beieren, градините Кюкенхоф са се трансформирали в това, което виждаме през днешния ден с помощта на грижите, които са полагали богати търговски фамилии.

Проектиран през 15-ти век, този парк и до през днешния ден е запазил невероятния си тип, като през годините е ставал все по-красив. През 1949г цветното ревю се трансформира в годишно събитие, което разрешава на Кюкенхоф да се прочуе като най-голямата цветна градина.

Градините посрещат гости с нещо, което може да бъде разказано като цветно футболно игрище. Човек елементарно може да се изгуби измежду множеството цветове на лалетата. Около главната градина има и зюмбюли, нарциси, лилии, гербери и орхидеи.  Майката природа демонстрира артистичност с  танцуващите пред очите ви цветни редици в лилаво, розово, жълто, алено и оранжево. Освен главната градина има още седем градини, кръстени „ Вдъхновяващи градини ”.

Градините оферират и други атракции на посетителите, с изключение на главозамайването. Можете да гледате цветното шоу, парадът на цветята и даже да участвате в семинар, който ви дава препоръки по какъв начин да заснемете цветята. Можете да си вземете колело чартърен или да се включите в някоя от проведените групови разходки.

Кюкенхоф са отворени единствено два месеца в годината – от средата на Март доникъде на Май. През останалото време от годината градините се аранжират и поддържат. Много хора си вземат колело и минават около цветните полета отвън градината. Ако обичате градинарството, пътуването до градините Кюкенхоф е обезпечено ентусиазъм и неповторимо преживяване за вас. А тези, които просто обичат цветята ще се насладите на релаксираща разходка из красивите картини в чудните градини.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР