Сметките на община Кюстендил са запорирани заради иск на фирма,

...
Сметките на община Кюстендил са запорирани заради иск на фирма,
Коментари Харесай

Сметките на община Кюстендил са запорирани заради непоискан и неплатен ремонт

Сметките на община Кюстендил са запорирани поради иск на компания, изпълнила ремонта в постройката на локалната администрация след наводняване през 2009 година По думите на кмета Петър Паунов обаче част от осъществените ремонтни действия не са били желани и по тази причина общината не е платила.

Според кмета до обстановката се е стигнало, откакто компанията сама решила да удължи работите, а общината не е платила и са последвали дело и запор. Паунов описа, че компанията реализатор претендира, че свършила спомагателна работа за 500 хиляди лева, въпреки да няма положен автограф и договорни връзки за това.

" Общината е наказана не на договорно съображение, а за безпричинно обогатяване – казус, от който може да пострада всеки ", счита Паунов, който дефинира обстановката като казус.

По думите му поради запора има риск близо 600 чиновници на локалната администрация да останат без заплати по празниците. Той се оплака, че единствено със известието за запора общината е натоварена с спомагателни 22 хиляди лева Разноски, 6 хиляди от които са за адвокатски възнаграждения.

Кметът на Кюстендил е уведомил Министерския съвет, министъра на правораздаването и Висшия правосъден съвет и съобщи,ч е чака поддръжка от страната по най-бързия метод. " От тук нататък, с този правосъден неуместен казус и тази законодателна опция, която се твърди, че я има, в случай че не бъде изменен законът по най-бързия метод, всеки, който влезе във вашия дом по някакъв метод, разрешено или непозволено, може да извърши каквито и да било ремонтни действия и по-късно да ви осъди за тях ", счита той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР