Сметката, която си правят в президентството, може да се обърка.

...
Сметката, която си правят в президентството, може да се обърка.
Коментари Харесай

Политолог с горещ анализ: Сметката, която си правят в президентството, може да се обърка

Сметката, която си вършат в президентството, може да се обърка. Отиването на втори тур доста съществено може да пренареди балансите. Всички, които не виждат в Румен Радев представител на техните ползи, могат да припознаят различен претендент. Това съобщи пред БГНЕС политологът Христо Панчугов.

„ Наблюдаваме опит да се откри противовес на Румен Радев. Заложи се на какви ли не странни решения, дотук имаме два опита в тази посока – ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, който беше тясно обвързван с борбата против Гешев и настояваше за промяна в прокуратурата. И двамата влизат на полето на Румен Радев, изключително Панов, който може да изземе ролята на жертва, в която Радев се пробва да се сложи по отношение на прокуратурата. Доколко сполучлива ще е тази тактика? Аз имам подозрения по няколко аргументи. И двете кандидатури са евентуално мощни, само че можеха да станат същински значими, в случай че се бяха случили доста преди началото на акцията. Ако ние бяхме видели логичен опит да се построи облик на тези претенденти, те да бъдат ясно позиционирани в българската политика, можеха да имат действителни шансове за обединени и за разширение на вота. Сега резултатът ще бъде по-минималистичен, само че сигурно вършат изглеждащата като необратима победа на Румен Радев съмнителна. Със сигурност достигането до втори тур може да обърка доста сметките “, разяснява политологът за наближаващите избори „ 2 в 1 “.
свързани новини58635на 11.10.202130393на 10.10.2021
Според него едновременното осъществяване на президентския избор и предварителните парламентарни избори няма да обърка гласоподавателите.

„ Със сигурност обаче ще ожесточи надпреварата. Неслучайно видяхме кандидатури в последния миг от партии, които цяла година играха играта на Румен Радев и по този начин и не се сетиха, че има президентски избори. Тези кандидатури целят да сложат лице на изчезналия политически роман и да активизират гласоподавателите. Вероятно ще имат този резултат. Както при ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, подсилен от ГЕРБ, по този начин и при Лозан Панов, подсилен от Демократична България. Те ще изпълнят своите функционалности, евентуално ще разширят малко мобилизацията и вота за тези политически обединения. Големият въпрос е дали ще дадат ще дадат ентусиазъм оттатък това “, счита Христо Панчугов.
свързани новини145873на 11.10.2021
„ Компромати взеха да летят на всички места. Малко евентуално е да забележим спокойна акция, считам, че ще се радикализират настроенията и може да има мръсна борба “, предвижда той.

Според него партиите би трябвало да дадат „ политически роман за смяната “, с цел да завоюват гласоподавателите. „ Гражданите към този момент не чакат да се появи едно лице, а някой да начертае явен проект за излаз от тази рецесия “, безапелационен е политологът.

За новата групировка на Кирил Петков и Асен Василев, за която социолозите предсказват огромен триумф, политологът съобщи: „ Те се наместват в един политически вакуум. Не считам, че е допустимо да създадат освен това от това, най-много поради тактиката, която избраха. Все повече наподобява като инженерен план, който се пробва да откри посланието и да активизира тези гласоподаватели, които сега не намират посланичество “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР